Cyclamen balearicum

Estudi i conservació de la flora de les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Xavi Llabrés
Member
Entrades: 88
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 2:38 pm

Cyclamen balearicum

Entrada Autor: Xavi Llabrés »

Bones,

Avui fent una excursió per cala s'almonia he trobat Cyclamen balearicum a pràcticament nivell 0 i a uns 25-30m de la costa. M'ha sorprés perquè la tenia associada normalment a zones de la serra, més humides i hombrívoles.
És normal?

Salut!
A falta de grua, bó és xàtxero cendrós
Avatar de l’usuari
Matilde
Member
Entrades: 47
Membre des de: dl. març 16, 2009 6:11 pm

Entrada Autor: Matilde »

Hola Xavi, no soc entesa, però no ho trobe gens normal jo tampoc... en tot cas és ben interessant! Aquest cap de setmana jo n'he vist, encara que no florit, a l'entrada d'una cova i l'1 de maig un exemplar florit a prop des Fumat, tot i que pensava que floria més bé a l'hivern... (He llegit que floreix entre febrer i maig)
Avatar de l’usuari
Miguel McMinn
Member
Entrades: 286
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:37 pm
Ubicació: Palma de Mallorca
Contacta:

Entrada Autor: Miguel McMinn »

Hola

Yo la he visto muy cerca de la costa. Hace un mes (más o menos) unos ejemplares en sa Foradada (era un lugar húmedo y a la sombra).

La he visto en las dunas (en la zona más alejada del mar) de Sa Canova. Pero eso era cuando en Mallorca aún quedaban sistemas dunares poco alterados.

Saludos
Avatar de l’usuari
Francesca
Member
Entrades: 38
Membre des de: dl. juny 29, 2009 9:55 pm
Contacta:

Entrada Autor: Francesca »

A l'alzinar on tenim les abelles n'està plè, i es a nivell 0, prop de la costa de Canyamel. Per desgràcia de tant en tant tenim la visita d'una guarda de cabres (i bocs) "descontrolada", que ve a buidar les piques de l'aigua, a fer esportellades a foter-se els baixos dels arbres etc etc etc ...

Salut!
Respon