bitxo empalat

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Damià Jaume
Member
Entrades: 136
Membre des de: dt. maig 06, 2008 7:36 pm

bitxo empalat

Entrada Autor: Damià Jaume »

Hola a tothom,

Volia saber si qualcú de voltros ha vist mai bitxos empalats a fils-de-ferros, abatzers, etc. a Mallorca. Crec haver llegit que la nostra ssp. de capserigany (badius) no tenia aquest costum, però ahir vaig trobar un escarabat tenebriònid (Akis sp.) ben clavadet panxa per amunt a una tanca de ses Cabanasses (Petra). I supòs que el culpable era un capxerigany, malgrat no ho vaig veure.

El dilluns, una cigonya a les 11:30 del matí per devers la UIB.

Saludos
Avatar de l’usuari
Sebastià
Member
Entrades: 44
Membre des de: dj. març 12, 2009 3:23 pm
Ubicació: Pina

Entrada Autor: Sebastià »

Segons he pogut sentir als meus padrins i persones relacionades amb el camp, tenien constància de que el capserigany (per aquí li deim catxo) clavava petits ocells (qualque cadernera) i insectes a punxes (sobretot dels fils de pues).. Qualque ratolí me sona haver-ho sentit.. Així i tot, jo no n'he vist cap vegada..
Mallorca és sa nostra mare, no sa seva puta!!

Sebastià
Avatar de l’usuari
GOB-ornitologia
Member
Entrades: 71
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:53 pm
Ubicació: Mallorca

Entrada Autor: GOB-ornitologia »

Hola Damià,

recordo que de jove (ejem....) vaig veure un dragó (tarentola mauritanica) petit, clavat a unes espines d'un abatzer, i un capsigrany aprop que se va posar a cridar quan me vaig atracar. No he tornat a veure cap altre bitxo "empalat"

salut

Manolo
Avatar de l’usuari
biel servera
Member
Entrades: 310
Membre des de: dg. març 08, 2009 8:23 pm

Entrada Autor: biel servera »

Uep!
Per comentaris de'n Joan Miquel Gonzalez, a Cabrera l'ha vist en mes d'una ocasio empalant sargantanes (!) a un fil ferro. Jo no l'he vist mai (i ja m'agradaria), pero l'observador es de tota confiança.
Avatar de l’usuari
Rafel Mas
Member
Entrades: 643
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 7:39 pm
Contacta:

Entrada Autor: Rafel Mas »

Hola Damià i tots,
-fa uns 15 anys vaig trobar un dragó Tarentola mauretanica enganxat pel cap (amb el cap mig tallat i voltat 180º) a les puntes seques d'un taronger (Palma). Tenc una foto però en paper.
-en farà 6 o 7 al Parc Natural de ses Salines D'Eivissa i Formentera, a Eivissa, aprofitant un forcallet d'un pi hi havia un ratolí enganxat pel coll. També tenc una foto en paper.
-Aquest hivern passat vora les cases de colònies de Betlem, sobre una mata de Metzines, Solanum sodomeum, hi havia clavada a les espines una oruga que pareix d'un lepidòpter del gènere Hyles. Estava seca i supòs que era de l'estiu anterior.

Imatge

salut!
Avatar de l’usuari
Joan Carles Palerm
Member
Entrades: 93
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 12:14 am

Entrada Autor: Joan Carles Palerm »

aqui es fàcil veure sargantanes als filsferros de la tanca sud de l'aeroport per exemple, sempre coincidint amb els capsigeranys, encara que jo no l'he vist mai en acció
Respon