Cadaver voltor a Menorca

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
joem
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:04 pm
Ubicació: Palma (La Vileta)

Cadaver voltor a Menorca

Entrada Autor: joem »

Avui un amic a trobat un cadaver de voltor completament descompost, corromput i sense plomatge a una platja del sud de Menorca, no tinc molt clar qui te les restes, pero sobre tot si la gent de la fundació BVFC vol veure les restes, crec que es podria intentar arribar a trobar-les.
El cadaver nomes tenia dues plomes, tot i que suposo que es tracta d'algun dels voltors lleonats que varen arribar aquest hivern, potser es tracta d'un voltor negre.
Josep Manchado
jmanchado@gmail.com
Avatar de l’usuari
oscargfebrero
Member
Entrades: 20
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:49 pm

Entrada Autor: oscargfebrero »

Bones Josep i resta de companys.
Si no vaig errat fa uns 10 dies es va trobar restes d'un voltor a Son Saura del Sud, a Ciutadella. En Xisco Roig i Munar, Coordinador de la neteja de platges a Menorca va comunicar la troballa i on estava estojat. al Parc Natural de s'Albufera des Grau i aquest a l'agent de Medi Ambient, en Llorens Capellà qui va recollir el cadàver i el va enviar a Mallorca per intentar conéixer les causes de la mort.
Tot aquest rotllo era per comentar que desafortunadament es tracta d'un voltor negre (el vaig poder veure, el cadàver).
Salut

Oscar
Avatar de l’usuari
jordi muntaner
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:08 pm

Entrada Autor: jordi muntaner »

Hola a tots,

Aquest cadàver va ser enviat pels agents de Medi Ambient de Menorca al laboratori de referència, ubicat a Madrid, pel seu anàlisi.

Com ja sabeu, han hagut dos casos d'intoxicacions amb Carbofurano, un voltor i una miloca trobats a Menorca, la qual cosa fa pensar en un episodi d’ús il·legal d'aquest producte a la zona occidental d'aquesta illa. Hem d'esperar a veure, si és possible, quina a estat la causa de mort d'aquest nou voltor negre. No obstant, no es pot descartar que hagi estat dut pel vent o per les corrents marines des de Mallorca a Menorca.

Salut,

Jordi
Respon