Poephila guttata asilvestrats?

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
david
Member
Entrades: 15
Membre des de: dv. jul. 25, 2008 11:14 pm

Poephila guttata asilvestrats?

Entrada Autor: david »

Hola es el meu primer missatge a aquest forum malgrat que fa un temps que ho mir.
El cas es que avui demati m'ha duit un veinat una cria de diamant que li ha entrat a ca seva i pel meu carrer he vist ja varies vegadas diamants adults aixó em fa pensar que es podrien reproduir en llivertat i introduirse a la nostra fauna com moltes altres especies aloctones com les cotorres o les tortores turcas.
Que opinau podrien estar començant a introduirse a l'illa els diamants de forma silvestre o mes be es una casualidad de que se li han escapat a qualque veïnat?

Si s'estiguesin introduint podiren causar una creu amenaça per als granivors locals per la seva alta capacitat de reproducció i el rigors del nostre clima supos que els podrien aguantar sense baixes a l'hivern. Que opinau pot pasar com amb les tortores i les cotorritas?
David Llompart.

"Solo hay dos cosas infinitas, el universo y la estupidez humana y de lo primero no estoy seguro." Albert Einstein.
Avatar de l’usuari
GOB-ornitologia
Member
Entrades: 71
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:53 pm
Ubicació: Mallorca

Entrada Autor: GOB-ornitologia »

Hola David,

es possible que aquesta espècie hagi criat al teu barri. És una espècie molt comuna a gàbies i s'escapen sovint. Al sud de la península s'han arribat a formar colònies de cria alguns anys, tant d'aquesta espècie com de moltes altres semblants, però pel que sé els hiverns amb temperatures baixes acaben amb tots ells excepte, principalment, amb Estrilda astrild i Amandava amandava, que aguanten bé, sobretot el primer. Penso, per tant, que aquests petit diamants no arribaran a l'estiu de l'any que ve.
Un comentari al teu missatge. L'arribada de la tórtora turca (Streptopelia decaocto) a les nostres illes ha estat un fet natural, fruit de l'expansió que ha sofert (i continua) l'espècie des de el segle passat i que ha estat molt espectacular i ben documentada. No es, per tant, el mateix cas de les cotorres o els diamants. i seria en certa forma semblant, per exemple, al cas dels esplugabous (Bubulcus ibis), o de les ànneres blanques (Tadorna tadorna).

salut

Manolo
Respon