xerrada i sortida a son Bosc

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
GOB-ornitologia
Member
Entrades: 71
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:53 pm
Ubicació: Mallorca

xerrada i sortida a son Bosc

Entrada Autor: GOB-ornitologia »

Hola a tots,

aquesta setmana tenim una cita amb Son Bosc, una cita doble. Aquesta magnífica zona que, com sabeu, està en procés de convertir-se en un camp de golf, serà objecte de dos fets que pensam poden ser del vostre interés.

Per una banda el dijous dia 12 de juny se farà una xerrada amb el títol: Els valors naturals de Son Bosc.
Dues persones seran les encarregades de fer aquesta xerrada, en Toni Muñoz i en Nick Riddiford, tots dos bon coneixedors de la zona i els seus valors. Se volia fer a Muro, però finalment no ha estat possible, de moment, fer-la allà. Per tant serà al local del GOB a Palma (C/Manuel Sanchis Guarner, 10) a les 20:00 h. Veniu a conèixer millor aquest lloc tan magnífic que alguns ens volen fer creure que no es més que un munt de enderrocs quan en realitat es un lloc ple de vida i amb una biodiversitat molt gran que mereix ser preservada i conservada.

I el dissabte dia 14 tenim una sortida ornitològica ja clàssica que complementarà perfectament la xerrada del dijous. Sortida a Son Bosc, per observar com els falcons marins caçan escarabats de Sant Joan.
A partir de mitjans del mes de maig, grups de falcons marins es reuneixen a l'horabaixa a Son Bosc esperant la sortida dels escarabats, que té lloc quan el sol ja s'ha post i comença a fer fosca. Durant una estona hi ha una gran activitat de cacera que es tot un espectacle. Abans farem un recorregut pel P.N. de s'Albufera fins arribar al lloc per observar els falcons, una passejada que ens permetrà veure una gran quantitat d'espècies d'aus que ara estan en plena època de nidificació.
Com també és tradicional els darrers anys, el nostre guia expert serà en Rafel Mas i el lloc de sortida l'entrada al Parc Natural de s'Albufera a les 19:00 h. Es important que vengueu, potser serà el darrer any en que es farà aquesta sortida.
Per fer previssions de quants serem millor si me confirmau que vendreu

salut

Manolo
Avatar de l’usuari
Pep Amengual
Member
Entrades: 64
Membre des de: dl. gen. 14, 2008 9:30 am

Entrada Autor: Pep Amengual »

Como diría Buenafuente, digueu-me agosarat, pero ¿se ha intentado hablar desde el GOB o entidades relacionadas, unidas en el tema Son Bosch, con los propietarios? A lo mejor en vez de dar la batalla política con políticos cazurros saldría más a cuenta vender la moto a los propietarios, arrendar las tierras a través de gran fundación de gran Banco -Caja Madrid, BBVA, La Caixa.... y incluir un proyecto de regeneración y recuperación de los prados húmedos y dunas de Son Bosch que sería la envidia de muchos, la medalla de algunos y la solución para el Prat, dándole el passing shot los regidores de Muro. ¿Es todo esto una completa ingenuidad, o es simple producto de mi desinformación, o ambas cosas a la vez?
Avatar de l’usuari
estrella
Member
Entrades: 36
Membre des de: dj. gen. 31, 2008 8:55 pm

Entrada Autor: estrella »

Pep la idea está muy bien ¿donde hay que firmar?
Avatar de l’usuari
tsalas
Member
Entrades: 32
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 2:26 pm
Contacta:

Entrada Autor: tsalas »

Bones,
Dissabte devers les 9,30 passava per la carretera davora l'albufereta, i em vaig aturar quan vaig veure més d'una dotzena de falcons marins fent moltes passades. Pot ser que allà també hi hagi escarabats de Sant Joan com a Son Bosc? o devien agafar altres insectes?
Salut,
Toni
Avatar de l’usuari
Biel Perelló
Member
Entrades: 120
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:46 pm
Ubicació: Pollença
Contacta:

Entrada Autor: Biel Perelló »

XERRADA I COL.LOQUI A MURO

El proper dimecres dia 18 de juny se farà una xerrada-col.loqui a Muro amb el títol: Els valors naturals de Son Bosc.
Serà al Poliesportiu de Muro (Sala polivalent) a les 20:00 h.

Veniu a conèixer millor aquest lloc tan magnífic que alguns ens volen fer creure que no es més que un munt de enderrocs quan en realitat es un lloc ple de vida i amb una biodiversitat molt gran que mereix ser preservada i conservada. (Manolo dixit)

FEIS-HO CÓRRER !!
Biel J. Perelló i Coll / Pollença - Mallorca / http://www.bielperello.com
--------------------------------------------------------------------------------
Avatar de l’usuari
Pere Vicens
Member
Entrades: 696
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 4:01 pm
Ubicació: Inca

Entrada Autor: Pere Vicens »

Hola Toni, Hola a tots.

És molt habitual veure aquests dies al falcó marí per les badies de Pollença i d'Alcúdia. De dia està dormitant a pinars (solament en un dels pinars més arrecerats i tranquils de Ses Puntes, a s'Albufera, n'hi he arribat a contar més de 30 ex. posats a les branques interiors) amb ocasionals escapades "a pegar una mossegada", bàsicament libèl.lules.

També és un espectacle veure'ls caçar devers migdia sobre el Colombars i Sa Roca... algunes vegades n'hem censat més de cent...!, això si... a una altura coniderable...

És a partir del capvespre quan s'espabilen i surten en grups nombrosos a caçar insectes (entre ells l'escarabat de Sant Joan), però també he vist alguns intents ben clars de captura de ratapinyades.

Als escadussers pinars de s'Albufereta podria ben be haver-hi escarabats de Sant Joan... igual que a d'latres arenals amb pins d'arreu de Mallorca...

Algú ha anat a l'entrada de fosca a la zona d'Es Trenc...? Segurament ens perdem informació per no estar en el lloc i en el moment adequat.

Gràcies Biel pel recordatori de la xerrada, demà, a Muro.

Pere
Respon