Sense Picoles a ses Pitiüses

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Oliver Martínez
Member
Entrades: 228
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 7:24 pm
Ubicació: Eivissa
Contacta:

Sense Picoles a ses Pitiüses

Entrada Autor: Oliver Martínez »

Hola a tots! Males notícies per l'ornitologia balear i, especialment per Eivissa i Formentera. Avui seria el segon dia de campanya d'anellament a les estacions de l'illot de sa Conillera (Eivissa) i a Can Marroig (Formentera) si no fos perquè, inexplicablement, l'administració està sense un duro per desenvolupar aquests tipus de seguiments, així com altres estudis i activitats als ENP de les illes.
D'aquesta manera serà la primera vegada, des de l'any 2003, que no es duguin a terme les campanyes per estudiar la migració primaveral d'anellament científic d'aus a l'illot de sa Conillera i a Can Marroig (Formentera). Apart, possiblement, la campanya de tardor de Can Marroig tampoc es realitzi........i tot això perque a l'administració no hi ha un duro?.......................sense comentaris.

Salut i sort per les estacions d'anellament operatives.

Oliver
Ladran, amigo Sancho, luego cabalgamos.
Avatar de l’usuari
Alex
Member
Entrades: 192
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 11:07 pm

Entrada Autor: Alex »

Hola a tots, per desgracia les noticies que ens arriben confirmen que la situació a la resta de espais suposadament protegits de aquesta comunitat es semblant. Com deim a Mallorca mal de molts, conhort de beneits
Salut i protecció a tots
Alex
Avatar de l’usuari
Joan Carles Palerm
Member
Entrades: 93
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 12:14 am

Entrada Autor: Joan Carles Palerm »

La verritat es que fal molta pena el que ha pasat. Però a part de la perdua d'informació i el que es treu de les campanyes que com diu n'Oliver es mantenien des de feia uns anys hi ha també la part administrativa que afecta o podia afectar a altres entitats que no son la xarxa d'espais protegits i la personal.

El picole Isole de Conillera el tenia que realitzar el GEN-GOB Eivissa. Ho teniem clar des de fa temps i els ingressos i despeses estaven inclosos a la comptabilitat. Fa un parell de setmanes (crec que 3) començarem a rebre rumors de que hi havia dificultats. Fins fa uns dies no hem pogut confirmar que no hi havia Picole. Afortunadament enguany comptavem amb un anellador local per desenvolupar la campanya i no teniem un compromís amb cap anellador de Mallorca, Catulunya o València com hem tingut que fer a vegades. Com truques a algú a Barcelona i el tens durant 15 dies diguent-li que no sabs si te que venir a anellar o no, pero que no es busqui altre feina per aquest mes per si la conselleria desperta? I si haguesim tingut que contractar a algú o pitjor encara si teniem a algú ja amb contracte signat? Com queda el GEN-GOB d'Eivissa davant la gent que potser un altra vegada no voldria venir a donar un cop de ma?. No parlarem de les implicacions comptables perque ens apanyem.

Afortunadament com dic comptavem anb una persona de l'illa i compromés amb el GEN-GOB i no hem tingut que pasar vergonya. Ara, aquesta persona ha organitzat les seves vacances de tot l'any per poder estar un mes a Conillera i ara estarà molt possiblement al sofa a no ser que li permetin modificar les seves vacances i disfrutar-les més tard una vegada reorganitzades. Es una gran putada.

Pués eso. que es una gran putada i que afortunadament no es tot lo dolenta que podria ser a nivell institucional (pel GEN-GOB clar). La conducta de la Conselleria impresentable.

PD: per cert, la resta de picoles es fan o només s'han quedat curts de pasta per aqui? Gràcies
Avatar de l’usuari
oscargfebrero
Member
Entrades: 20
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:49 pm

Entrada Autor: oscargfebrero »

Salutacions companys
A Menorca esteim ben igual, amb tots els contractes menors aturats per falta de pressupost, sembla que qualcú molt viu de la DG de Biodiversitat s'ha "quedat" amb el pressupost d'Espais de Natura Balear.
Afortunadament el Picole de l'illa de l'Aire està subvencionat pel Consell Insular de Menorca i s'està realitzant.
El cas de l'Illa d'en Colom dins el PN de s'Albufera des Grau esta penjat però en Raül Escandell s'ha tirat a la piscina i també s'està fent.
Ànim i esperem que ben prest apareguin doblers per a poder realitzar totes les investigacions previstes a les Balears.
També vos anim a fer pressió als mitjans de comunicació, que és l'única manera de despentinar als polítics.
Una abraçada des de Menorca
Oscar
Avatar de l’usuari
Joan Carles Palerm
Member
Entrades: 93
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 12:14 am

Entrada Autor: Joan Carles Palerm »

Gràcies per informar Oscar. Que trist. Al menys per Menorca ha pogut continuar la cosa. Molt de merit te lo del Raul. Dona-li anims des d'Eivissa si pases per l'illa den Colom de visita.

JC
Respon