"Bichos del Mundo"

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Avatar de l’usuari
Xavi
Member
Entrades: 583
Membre des de: dc. gen. 09, 2008 11:08 am
Ubicació: a ca meva

Entrada Autor: Xavi »

I relacionat amb el tema, pareix que estan investigant LaLepidoteca també:
http://www.elperiodico.com/es/noticias/ ... 4111.shtml
Record que va suministrar exemplars per una col·lecció de "bichos" fa anys.
Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"
Avatar de l’usuari
Rafel Mas
Member
Entrades: 643
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 7:39 pm
Contacta:

Entrada Autor: Rafel Mas »

Bon vespre,

Màrketing, màrketing, màrketing....
abans de res i de que ningú se m'ofengui aclariré que he estat, som i seré lector de NG, ja que som sensible a la bellesa dels seus reportatges (sobretot fotogràfics) tant de natura, com geografia física i humana. Però si he de dir la meva, trob que a aquesta publicació el que més l'interessa per sobre de tot és vendre, vendre i vendre.

Se la bufa per davant i per darrera la conservació de la natura de les cultures i les tribus. Per jo és una revista per pixots ("pijos") per diversos motius, però la imatge que tenc de la revista és la de proveïdora de material per als pijos del primer món (no m'excloc) que pensen/am on anar de viatge, veure natura salvatge, veure cultures, i quan hem acabt el viatge, si tot això s'acaba...idò no passa res perquè ja ho hem vist nosaltres. Una vegada que hem vist balenes, idò per avall! i a les ballenes que les donin per c...La revista em transporta a questa sensació de disfrutem ara, els que poguem, d'això, i si s'acaba...

A NG, la conservació "Se la trae floja", és una publicació molt estètica, però moltes de vegades es queda aqui, no veig interès per implicar-se en conservació,...en parlen, si, però sempre evitant el conflicte i allunyant-se de la polèmica o el compromís. De la mateixa manera que no entren a emmerdar-se en temes polítics, com a molt el que ja surt a les enciclopèdies. Supòs que els anunciants com p.ex. Lantrrover, BeEmeUbre, Bretilings, Vocerois, Swatovski (vidres horteres), ParanamaJack, etc...etc,.(publicitat cada vegada més abundant a la revista per cert) no els agradaria patrocinar a una publicació que probablement moltes vegades criticàs coses on hi tenen interessos. A part, no queda guapo, ni estètic.

I vos posaré un exemple perquè sapigueu de que vull parlar: Fa anys enviàrem una nota a la redacció espanyola de la revista. En aquella nota redactada per mi però que finalment sortia signada per la redactora de la revista encarregada de temes ambientals (deuen entendre que ser redactor/a és plagiar textes dels altres...) descriviem el comportament de caça d'escarabats per part dels falcons a son Bosc. A continuació feiem una reflexió sobre la probable desaparició de la zona d'alimentació per un campr de golf (el que ha passat vaja). Be, idò la resposta de la "redactora" va ser que els interessava publicar el fenòmen (ESTÈTIC) de caça crepuscular dels falcons, però la part de denúncia del camp de golf l'havien d'obviar perque no anava amb la línia de la revista (ESTÈTICA I NUL COMPROMÍS AMB L'ESTÈTICA QUE VENEN).

No vull que penseu que es despit, però vos sembla que una persona que compra NG que va conduint el seu Lantrrover darrer model per les pistes fangoses de Nova Zelanda, mentres llueix un Bretilings al canell esquerre (sense mirar mai l'hora), amb el seu equip de roba casual/panamà i botes PanaramaJack, mentres pensa on penjarà les fotos de falcó marí fetes a l'illa amb la seva càmera de fotos MikonStratocaster i on anirà a jugar al golf la setmana següent,abans d'anar a Canadà...es preocupa d'on surten aquests ditxosos insectes i si acabaran al fems? Idò jo pens que a la revista tampoc. Les trucades...màrketing, màrketing, màrketing.
Rafel Mas l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. feb. 25, 2011 7:22 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
biel servera
Member
Entrades: 310
Membre des de: dg. març 08, 2009 8:23 pm

Entrada Autor: biel servera »

T'has quedat a gust, eh reputa?
Rafel, tot aixo que dius es ben cert, molt entretenguda la descripcio que fas del mon pijo pero ben cert.
De totes formes tal vegada som noltros els que anam errats quan volem atribuir certes etiquetes (en aquest cas, de compromis) a una revista que l'unic que fa es parlar d'altres llocs del mon. No se, que a ells se la bufa i els lectors son/som pijos, que la conservacio se la trae floja... no dic que no, pero es que alomillor ells mai han dit que volien arreglar el mon, nomes descriure'l.
I mira que tot ha començat amb lo de la col·leccio de bichos i acabam parlant de si tenim un Lanttrover!
Segur que ara cercaras una declaracio de principis als estatuts de NG, sortira que son uns compromesos fins a l'anima (cosa que es evident que no es aixi) i jo quedare com un pur per no haverme molestat en cercar-ho, pero es que tenc una ganada i avui sopare prest.
Au salut, que vaig a preparar una romescu

Biel
Avatar de l’usuari
Cati
Member
Entrades: 455
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:57 pm
Contacta:

Entrada Autor: Cati »

Jo me compro la roba de muntanya a Decathlon, i tinc una furgoneta Fiat Doblo, i en els darrers anys no he creuat l'atlàntic per anar-me'n de viatge, però si per comprar la revista NG me classificau com a pija, m'estim més que me digueu "Barbie montaña", això sí, sense l'accesori de col·leccions de bitxos. :)
Una abraçada, Rafel ;)
Cati
Avatar de l’usuari
Rafel Mas
Member
Entrades: 643
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 7:39 pm
Contacta:

Entrada Autor: Rafel Mas »

Hola Biel i Cati,
com deia al principi del primer missatge la meva intenció no es ofendre a ningú, jo compr la revista moltes de vegades, trob que és ideal per volar en avió, enlloc de llegir "Aladierno" d'Spanair o el "Ronda" d'Ibèria. ;)
Crec que en Biel ha sabut explicar perfectament en una línia el que jo no he sabut fer en 30. Potser demanam implicació a una revista que no ens vol vendre això, ...ja hi ha altres com Quercus que si s'impliquen o no tenen por de publicar temes conflictius i afirmacions que al final van signades per qui les fa.
Cati, cadascú és lliure de vestir-se i consumir el que vulgui i pugui, faltaria més! T'has de comprar NG, has de seguir subscrita, i has de fer el que et roti en cada moment...tanmateix tots supòs que ens trobam amb dilemes de ser coherents en aquesta roda que és la nostra societat nortenya...només volia fer una caricatura del que ven la revista. Besades i abraçades a tots :)
Avatar de l’usuari
Biel Perelló
Member
Entrades: 120
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 8:46 pm
Ubicació: Pollença
Contacta:

Entrada Autor: Biel Perelló »

Maaaaaassssssss DE-MO-LI-DOR !!! Totalment d'acord, és el que hi ha... I també em decepciona, cada cop un poquet més, QUERCUS... Però ja se que costa molt sobreviure, i al manco publiquen temes calents amb el rigor dels autors sense alterar :-)
Salut !
Biel J. Perelló i Coll / Pollença - Mallorca / http://www.bielperello.com
--------------------------------------------------------------------------------
Respon