Territori i urbanisme

EL GOB celebra la protecció definitiva del bosc de Can Tàpera

El GOB fa anys que demanava la desclassificació dels terrenys on DRACPLUS SLU tenia previst un projecte d'urbanització.

Una victòria més de l'oposició social que va paralitzar la destrossa de Can Tàpera i que ara té una resposta política valenta que garanteix mantenir la integritat d'aquest pulmó verd de Palma.

El GOB celebra avui la modificació de planejament impulsada per la Regidoria d'Urbanisme, liderada per Antoni Noguera, de l'Ajuntament de Palma que garanteix la protecció definitiva del Turó de Can Tàpera evitant el desenvolupament de d'urbanització prevista per DRACPLUS SLU.

Al 2013 Després de que la pressió veïnal salvés la zona boscosa de Can Tàpera de ser destrossada per un vial, DRACPLUS S.L.U va envestir el projecte d'urbanització a Sant Agustí per edificar-hi 207 habitatges. L'objecte del projecte d'urbanització afecta uns 42.533m2 i pretenia la creació d'un vial i zona verda i la dotació de serveis urbans per a l'increment de població previst amb la construcció de 207 habitatges plurifamiliars per a de 621 persones i la creació d'un altre vial vial que comunica amb els dos existents separats per un torrent.

El GOB va presentar al·legacions i ja va demanar llavors la reclassificació d'aquells terrenys alertant de la destrucció del bosc que implicaria l'execució de les edificabilitats previstes en el plantejament aleshores vigent.


Un gran pulmó verd per a una zona densament saturada i per a la ciutat.
Es tracta d'una superfície densament boscosa, annexa a Can Tàpera que el PERI de Cala Major-Sant Agustí tenia previst travessar amb un gran vial i que va ser aturat gràcies a la mobilització social (Plataforma Salvem Can Tàpera) en contra del projecte per l'impacte negatiu que generava des dels punts de vista del paisatge, la xarxa de drenatge, els esllavissament, la incidència visual, la vegetació natural, la fauna, etc. Al 2008 el Comitè d'Avaluacions d'Impacte Ambiental va informar en contra i el PERI va ser suspès al desembre del mateix any per evitar la destrossa d'aquest darrer bosc urbà de Palma. El 26 de gener de 2009 l'Ajuntament va iniciar l'expedient de modificació del Pla General per evitar l'afectació ambiental derivada de l'edificabilitat prevista en el PGOU vigent.

A final del 2013, l’Ajuntament de Mateu Isern decidí reordenar l’edificabilitat i la traslladà devora la trama urbana de Cala Major mitjançant una altra modificació puntual del PGOU. Es permetia així, per una part, donar continuïtat al projecte previst per la promotora de Vicenç Grande i, per l’altra, protegir el bosc de Can Tàpera de la urbanització i no fer reviure les crítiques veïnals.

Ara l’Ajuntament de Palma desclassifica aquest urbanitzable que sempre ha estat objecte de pressió urbanística, tal i com s'havia anat sol·licitant i posa així de manifest l'aposta política per mantenir i preservar aquest pulmó verd de Palma.

Veure més:


04/09/2013. El GOB alerta de la destrucció del bosc de vora Can Tàpera
http://gobmallorca.com/component/content/article/114-notes-informatives/territori-i-urbanisme/1078-04092013-el-gob-alerta-de-la-destruccio-del-bosc-de-davora-can-tapera?Itemid=1588

04.12.2013. El GOB exigeix la reclassificació a sòl rústic dels terrenys de Sant Agustí.
http://gobmallorca.com/component/content/article/114-notes-informatives/territori-i-urbanisme/1145-04122013-el-gob-exigeix-la-reclassificacio-a-sol-rustic-dels-terrenys-de-sant-agusti?Itemid=1588

06/02/2016. El GOB demana la reclassificació a urbanitzables dels solars de Can Tàpera
http://gobmallorca.com/que-feim/territori-i-urbanisme/el-gob-demana-la-reclassificacio-a-urbanitzables-dels-solars-de-can-tapera 

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents