Pàgina 1 de 1

bitxo empalat

Publicat: dj. juny 04, 2009 9:56 pm
Autor: Damià Jaume
Hola a tothom,

Volia saber si qualcú de voltros ha vist mai bitxos empalats a fils-de-ferros, abatzers, etc. a Mallorca. Crec haver llegit que la nostra ssp. de capserigany (badius) no tenia aquest costum, però ahir vaig trobar un escarabat tenebriònid (Akis sp.) ben clavadet panxa per amunt a una tanca de ses Cabanasses (Petra). I supòs que el culpable era un capxerigany, malgrat no ho vaig veure.

El dilluns, una cigonya a les 11:30 del matí per devers la UIB.

Saludos

Publicat: dj. juny 04, 2009 11:38 pm
Autor: Sebastià
Segons he pogut sentir als meus padrins i persones relacionades amb el camp, tenien constància de que el capserigany (per aquí li deim catxo) clavava petits ocells (qualque cadernera) i insectes a punxes (sobretot dels fils de pues).. Qualque ratolí me sona haver-ho sentit.. Així i tot, jo no n'he vist cap vegada..

Publicat: dv. juny 05, 2009 6:40 pm
Autor: GOB-ornitologia
Hola Damià,

recordo que de jove (ejem....) vaig veure un dragó (tarentola mauritanica) petit, clavat a unes espines d'un abatzer, i un capsigrany aprop que se va posar a cridar quan me vaig atracar. No he tornat a veure cap altre bitxo "empalat"

salut

Manolo

Publicat: ds. juny 06, 2009 2:40 pm
Autor: biel servera
Uep!
Per comentaris de'n Joan Miquel Gonzalez, a Cabrera l'ha vist en mes d'una ocasio empalant sargantanes (!) a un fil ferro. Jo no l'he vist mai (i ja m'agradaria), pero l'observador es de tota confiança.

Publicat: ds. juny 06, 2009 5:14 pm
Autor: Rafel Mas
Hola Damià i tots,
-fa uns 15 anys vaig trobar un dragó Tarentola mauretanica enganxat pel cap (amb el cap mig tallat i voltat 180º) a les puntes seques d'un taronger (Palma). Tenc una foto però en paper.
-en farà 6 o 7 al Parc Natural de ses Salines D'Eivissa i Formentera, a Eivissa, aprofitant un forcallet d'un pi hi havia un ratolí enganxat pel coll. També tenc una foto en paper.
-Aquest hivern passat vora les cases de colònies de Betlem, sobre una mata de Metzines, Solanum sodomeum, hi havia clavada a les espines una oruga que pareix d'un lepidòpter del gènere Hyles. Estava seca i supòs que era de l'estiu anterior.

Imatge

salut!

Publicat: dt. juny 09, 2009 2:00 pm
Autor: Joan Carles Palerm
aqui es fàcil veure sargantanes als filsferros de la tanca sud de l'aeroport per exemple, sempre coincidint amb els capsigeranys, encara que jo no l'he vist mai en acció