Energia i canvi climàtic

Reviure Tofla reclama a Govern i oposició que deixin d’enganyar a la ciutadania amb la planta d’hidrogen de Lloseta

Des de Reviure Tofla, plataforma de la que formam part, denunciam que els governants d’ara i els d’abans han estat mirant cap a un altre costat quan aquests anys algunes veus hem posat en dubte la bombolla del projecte de la planta d’hidrogen de Lloseta.

Des del primer dia hem pregonat -sense gaire èxit pel que es veu- que el projecte de planta d’hidrogen presentava molts dubtes tècnics i de viabilitat. A més, es volia vendre com un projecte ‘verd’ pel simple fet de crear un parc fotovoltaic devora la planta.

Hem repetit en diversos actes públics que els usos de l’hidrogen no estan clars. La proposta dels usos pel transport genera dubtes, i són experiments que s’estan realitzant a diverses parts del món i molts són descartats per la manca d’eficiència i alt cost econòmic i ambiental.

Una altra gran falsedat ha estat dir que la planta d’hidrogen substituiria la cimentera, perquè la fàbrica de ciment ara està inactiva, però ha renovat els permisos per reprendre la producció quan ho indiqui la multinacional propietària.

El juliol de 2022 Reviure Tofla va denunciar que el Govern no té cap mesurador de control de la qualitat de l’aire a Lloseta. La Xarxa Balear té una estació a la depuradora de Lloseta, però és propietat de CEMEX i les dades no es poden utilitzar per avaluar la qualitat de l’aire.

El passat mes de març vàrem criticar els plans de l’Ajuntament de Palma de transportar en camions de gasoil l’hidrogen dels autobusos de l’EMT, i també que mentre no estàs activa la planta de Lloseta es plantejassin importar l’hidrogen en vaixells.

Reviure Tofla tornam a demanar al Govern que analitzi de forma seriosa la viabilitat econòmica i ambiental de la planta d’hidrogen, i elabori un estudi rigorós de les necessitats, funcionament i conseqüències de les infraestructures necessàries per a la generació d’hidrogen.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents