Transport i infrastructures

Tres creuers avui, mentre a la web de Ports de Balears en figura un: la Plataforma contra els Megacreuers exigeix a l’Autoritat Portuària explicacions i el cessament dels responsables

La Plataforma contra els Megacreuers denuncia l’arribada avui de tres megacreuers: el Mein Schiff 6, de 295 metros d’eslora, el MSC Fantasia, de 333 m, i el Regal Princess, de 330 m, com es pot veure a la foto feta avui tarda.

Aquest volum de megacreuers trenca l’acord que havien fet el Govern amb les navilieres. A més, la pàgina web oficial de l’Autoritat Portuària està “equivocada” sino manipulada. A l’apartat on es mostra en temps real amb un visor quants vaixells amarrats hi ha a port, només consta 1 megacreuer i no és cap dels tres que efectivament hi ha a port. A l’apartat sobre previsió de tràfic apareixen dos, mentre que el tercer s’informa, erròniament, que arriba demà.

La primera vegada que la Plataforma contra els megacreuers fa un control de l’acord, agafa al Govern i a l’Autoritat Portuària trencant l’acord i, a més a més, manipulant les dades. Ha estat gràcies a la fotografia feta i a la web internacional de “VesselFinder” que hem pogut constatar els noms dels creuers i les seves característiques.

Per tot això, demanam que tant el Govern com l’Autoritat Portuària donin explicacions i el cessament dels responsables, tant pel que fa al trencament de l’acord com per la manca de fiabilitat en les dades públiques. Exigim que es comprometin públicament, d’ara endavant, a oferir a la ciutadania informació puntual, completa, veraç i transparent de les previsions d’arribades de creuers i dels creuers a port diàriament, amb les seves característiques.

image3

Web oficial de Ports de Balears. Només es mostra un megacreuer, quan hi ha tres a port. A més, el megacreuer que es mostra no es correspon amb cap dels tres, sinó que és un creuer que està realment a l’Atlàntic rumb a Canàries. Segons s’indica, l’apartat no s’actualitza des de dia 16 de març.

 image2

Web de Ports de Balears, apartat previsió de trànsit. Només es mostren dos dels tres megacreuers que són a port. El tercer surt programat per demà.

 image5

Captura de pantalla de la web VesseFinder, on sí es mostren els tres megacreuers a port.

 image4

Captura de pantalla de la web MarineTraffic, on sí surten els tres megacreuers.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents