Territori i urbanisme

Descontrol en la disciplina urbanística a Andratx

La manca de personal per a inspecció i gestió d’expedients propicia la proliferació d’obres sense llicència en sòl rústic.

Pel que hem pogut saber, l’Ajuntament d’Andratx es troba gairebé sense personal a l’àrea d’urbanisme. Ni zeladors, ni responsable jurídic ni tècnics abastament a un departament d’un municipi en que l’indisciplina urbanística ha estat marca de la casa.

Pel que hem pogut detectar, paral·lelament i com a conseqüència d’aquesta situació de manca de recursos humans a la secció d’urbanisme, han proliferat obres al sòl rústic aprofitant que no hi ha vigilància i que pràcticament ningú denuncia. Algunes d’aquestes obres però han estat denunciades per la Plataforma Salvem Andratx, a l’Ajuntament i també a l’Agència per a la Legalitat Urbanística del Consell de Mallorca, perquè, malgrat que l’Ajuntament no li ha transferit les competències, poden actuar quan no ho fa l’Ajuntament per subrogació de competències.

Algunes de les obres, reformes i ampliacions detectades en zona ARIP sense llicència són:

Sa Coma

 

Camí de sa Vinya, 26

Camí de sa Vinya, 28

 

Cala Llamp, continua la destrucció a tota màquina

El cas és que en general, a Andratx la construcció continua anant desbordada (de manera legal o il·legal). Fa uns mesos denunciàvem públicament l’impacte de la nova promoció New Follies a Cala Llamp i continuen els grans projectes impactants a la muntanya. Aquí unes mostres de l’activitat constructora a Cala Llamp. La informació dels cartells de les obres està totalment esborrada.

New Follies. Cala Llamp

Cala Llamp.

Cala Llamp

Negocis il·legals en sòl rústic
A tot això s’hi sumen els negocis il·legals en sòl rústic, la majoria vinculats a la indústria nàutica, que continuen també la seva activitat malgrat les denúncies reiterades per part del GOB i la Plataforma Salvem Andratx i les reunions mantingudes amb l’Ajuntament i el Consell de Mallorca per paralitzar aquestes activitats il·legals. (veure: https://www.gobmallorca.com/que-feim/territori-i-urbanisme/el-gob-exigeix-l-actuacio-immediata-sobre-els-negocis-il-legals-en-sol-rustic-d-andratx).

Des del GOB alertam de la normalització de la indisciplina urbanística a Andratx i de la necessitat de que l’Ajuntament, històricament poc interessat en l’exercici de la disciplina urbanística, transfereixi les competències a l’Agència per a la legalitat urbanística del Consell de Mallorca.

 

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents