Biodiversitat

31/1/2013. Dissabte 2 de febrer, bicicletada cívica en defensa de Ses Fontanelles

Un gran centre comercial amenaça la darrera zona humida de Palma

31/1/2013. Dissabte 2 de febrer, bicicletada cívica en defensa de Ses Fontanelles

Un gran centre comercial amenaça la darrera zona humida de Palma


 

La Plataforma per la defensa de Ses Fontanelles (que agrupa a nombroses entitats socials, ecologistes, juvenils, culturals…) ha organitzat per al proper dissabte dia 2 de febrer (Dia Mundial de les Zones humides), un acte cívic per reivindicar la protecció d’aquest espai natural.

En concret s’ha convocat a una Bicicletada que partirà des de la Plaça d’Espanya de Palma (12 h) i arribarà a Ses Fontanelles (13 h) , on hi haurà una concentració i se llegirà un manifest.

La darrera zona humida de Palma

Ses Fontanelles és la darrera zona humida que queda al terme municipal de Palma, la qual ha estat objecte de catalogació a causa dels seus notables i molt singulars valors ecològics i paisatgístics, especialment els referits a la flora i a la fauna. Hi  destaca especialment el fet que Ses Fontanelles és l’única localitat del món on s’hi troba una espècie endèmica de saladina (Limonium barceloi).

Als distints documents elaborats per l’administració ( Pla Hidrològic de les Illes Balears, Decret de Zones humides, Inventari de zones humides) s’inclou  aquesta zona. D’altra banda, normes de caire estatal inclouen igualment la necessitat de protegir les zones humides. És el cas de la Llei d’Aigües com la Llei del Patrimoni Natural

 

Una gran centre comercial posa en perill aquest espai natural

Sobre els terrenys de l’antiga zona humida i les antigues salines s’hi ha projectat la construcció d’un gran centre comercial, un macro-aparcament i tot un seguit de vials. De fet ja s’han iniciat unes obres prèvies a la seva urbanització que han estat convenientment denunciades el desembre 2012. Les obres d’urbanització i edificació implicarien la degradació i la destrucció de gran part d’aquest espai natural. D’altra banda la construcció del centre comercial implicarà la destrucció del part del teixit comercial de la zona, especialment del petit i mitjà comerç i sobretot la saturació urbanística d’aquesta zona de Palma.

Entitats adherides a la plataforma que donen suport a les seves activitats: Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, ARCA, Arran, Biciutat de Mallorca, Attac-Mallorca, Joves del GOB, Massa Crítica.

Tags: Incineració,, No volem ser el femer d'Europa, residus, Tirme,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents