Territori i urbanisme

25/07/2013. El GOB demana al Consell que deixi d’invertir doblers públics en defensar interessos concrets.

El GOB ha intervengut avui al Ple del Consell de Mallorca que decidia sobre la interposició del recurs contra la sentència que anul.la la modificació d’errors que possibilitava l’hotel de sa Ràpita.

 

 

 

25/07/2013. El GOB demana al Consell que deixi d’invertir doblers públics en defensar interessos concrets.

El GOB ha intervengut avui al Ple del Consell de Mallorca que decidia sobre la interposició del recurs contra la sentència que anul.la la modificació d’errors que possibilitava l’hotel de sa Ràpita.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

El GOB ha intervengut avui al Ple demanant que aquest no interposés el recurs davant del Suprem i acatés la sentència del TSJB que anulava la modificació d’errors del Pla Territorial de Mallorca d’acord amb el qual l’urbanitzable de Son Durí passava de tenir 2 a tenir 21 ha.

 

Tot seguit podeu llegir la intervenció al Ple del Consell de part de la portaveu, Margalida Ramis.

 

Intervenció al ple del Consell de Mallorca

Dijous, 25 de juliol de 2013

 

Bon dia,

 

La història del macro-hotel de sa Ràpita, podria acabar-se aquí. Va començar amb una declaració d’interès autònomic a un projecte impossible complint la legalitat urbanística i territorial vigent, que ja hauria de ser motiu de vergonya política.

 

Però està clar que la premisa és: ” si no és possible, nosaltres farem que ho sigui”. A qualsevol preu, de qualsevol manera. El cas és donar “seguretat jurídica al promotor/inversor” que aquest cop sí. Ara, amb l’excusa de la crisi i la generació de llocs de feina i la majoria absoluta del Partit Popular al Consell i al Govern, tot és possible. Fins i tot posar un projecte macro-complexe hoteler de 20ha allà on només n’hi ha 2.

 

I en aquest “quefer polític i normatiu” per fer i deixar fer, el Consell és una peça més de la maquinària que, recolzat/impulsat pel Govern, inicia una modificació d’errors més que sospitosa perquè el “pobre” Ajuntament de Campos pugui fer-se gran i tenir un hotel, com els altres, i que no se senti discriminat per tenir l’arenal verge més espectacular de Mallorca. Quin contrasentit sense sentit!

 

Per sort, el TSJB ha posat seny, ha fet posar els peus enterra a l’avaricia i prepotència política sinònim de majoria absoluta, en que vostès es senten els amos de tot i obliden l’interès general de Mallorca i el que és més greu, el sentit comú i la responsabilitat i fan enginyeria jurídica, tècnica i econòmica per justificar el que sigui.

 

No entrarem a analitzar la sentència, que per això el cos de juristes, ja ha fet o farà la seva feina. Però aquesta sentència té una altre lectura. La lectura social, la lectura del poble que el 29 d’abril de 2012 es va abocar en una cadena humana de més de 12.000 persones per dir prou als desbarats a Mallorca a costa del territori, el paisatge i el nostre entorn natural. I d’acord amb aquesta lectura, la sentència fa treure els colors al Consell. Senyores i senyors, les coses no es poden fer així.

 

Ara, entenem que la dignitat política, passaria per admetre l’error i oblidar recórrer la sentència al Suprem, en jurisprudència del qual, per cert, està basada principalment la sentència del TSJB. Saben prou bé, que sigui quina sigui la via que escullin, el macro-hotel de sa Ràpita queda en via morta. Però això és només una victòria social a mitges. Per això, nosaltres apel·lem a que deixin d’invertir energia, esforços i sobretot doblers públics, en defensar interessos concrets, siguin d’un promotor, un inversor, o en aquest cas sobretot d’un batle. Dediquin el seu temps, que és el que paguem nosaltres a cercar alternatives reals, viables, que no impliquin destrucció. El futur passa per la conservació. I si d’això encara no se n’han adonat, potser comença a ser hora que obrin els ulls i tanquin les butxaques. Mallorca s’ho mereix.

 
Tags: sa rapita

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents