Territori i urbanisme

26/04/2013. EL GOB reclama la paralització d’una nova urbanització de 10 hectàrees al litoral de Manacor.

Pretenen construir 77 xalets al darrer espai no edificat de s’Estany d’en Mas i Cala Anguila i sorgeixen noves iniciatives contra aquestes barbaritats

 

El GOB amb la 1ª Volta a Mallorca en Mono-cicle, 2013.

 

 

 

26/04/2013. EL GOB reclama la paralització d’una nova urbanització de 10 hectàrees al litoral de Manacor.

 

Pretenen construir 77 xalets al darrer espai no edificat de s’Estany d’en Mas i Cala Anguila i sorgeixen noves iniciatives contra aquestes barbaritats

 

El GOB amb la 1ª Volta a Mallorca en Mono-cicle, 2013.

___________________________________________________________________________________________________________________

El GOB reclama a l’ajuntament de Manacor que paralitzi i desclassifiqui una nova urbanització litoral que podria arrasar més de 10 ha. (10 camps de futbol) de terreny verge. Aquesta nova urbanització, es vol edificar a sols 30 metres de la mar, just sobre la Cala de s’Estany d’en Mas.

Es tracta del darrer gran espai verd entre s’Estany d’en Mas i Cala Anguila, enclavat enmig d’una zona que ha estat intensament edificada. El GOB entén que s’ha preservar aquest espai per no degradar més els propis nuclis de s’Estany de’n Mas, Cala Anguila i Cala Mendia. La urbanització tendria 77 grans xalets i vol ser construïda per Tuinar Plots & Houses SL.

 

Valors naturals

Aquest espai mereix ser preservat de la urbanització. Es tracta d’una zona de garriga litoral amb un important bosc d’ullastres que es conserva en bon estat i que mantén valor ecològics i paisatgístics molt importants. També constitueix un autèntic pulmó verd pel fet de trobar-se dins un entorn molt saturat urbanísticament.

 

Vora la urbanització fantasma de s’Estany de’n Mas.

Aquesta nova urbanització, vol construir-se aferrada al nucli fantasma de TERRAPOLIS una urbanització fracassada de 11 hectàrees amb més de 200 habitatges inacabats. TERRAPOLIS simbolitza l’esclat de la bombolla financero-immobiliària. Cal recordar que Martinsa-Fadesa (la promotora) va fer fallida a tot l’estat, arrossegant empreses, proveïdors i clients. La Caja de Ahorros del Mediterraneo (CAM) finançava la urbanització i va haver de ser nacionalitzada i rescatada amb doblers públics degut a multitud d’operacions semblants a aquesta.

 

Més urbanisme a la carta a costa del territori

EL GOB denuncia que l’ajuntament continua apostant per urbanitzar el seu litoral per acontentar certs promotors immobiliaris que especulen descaradament amb el territori. L’ajuntament ha canviat l’ús hoteler d’aquest espai per un altre de residencial d’acord amb els promotors. El Consell Insular va ratificar i beneïr l’acord fa 2 mesos. Un cas més d’urbanisme a la carta, que cerca revaloritzar actius financers, equilibrar balanços i tornar a inflar la bombolla immobiliària. Tot plegat a costa de sacrificar territori, sostenibilitat, paisatge i benestar social.

 

S’Estany d’en Mas i Cala Mendia poden multiplicar per 33 la seva població.

Recordem que S’Estany d’en Mas i Cala Mendia tenen 350 habitants. Idò bé, els planificadors municipals classificaren, enmig de la febre constructora, sòl urbà i urbanitzable per 11.700 habitants, el que suposa multiplicar per 33 el sostre de població. Pel GOB és imprescindible desclassificar aquest excés de sòl urbà i urbanitzable.

 

Noves iniciatives en defensa del territori. La 1ª Volta a Mallorca en Mono-cicle, 2013.

Des de dissabte passat dos joves recorren Mallorca en monocicle amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els impactes territorials i mediambientals que pateix l’illa. Ho fan amb el suport del Circ Bover. Es tracta d’un projecte, on dos artistes i esportistes, Guillem d’Estro i Marc Filigrana, faran un recorregut de 400 km que durarà 20 dies passant per 27 municipis de Mallorca en una sola tongada.

També volen fomentar l’esport no competitiu i potenciar l’illa com a destinació atractiva per mono-ciclistes creant rutes amb diferents nivells.

El recorregut va començar dia 13 d’abril a Sineu. La seva ruta per Mallorca arriba avui a Manacor, on coincideix amb el GOB per demanar a l’Ajuntament de Manacor que aturi la nova urbanització de s’Estany de’n Mas.

Tags: especulació, estany den mas, manacor, urbanisme

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents