Territori i urbanisme

09.07.2014. El GOB adverteix que la proposta de Llei Agrària “desagraritzarà” el sòl rústic

El GOB denuncia que la proposta de Llei és un suport fictici a la pagesia.

 

 

09.07.2014. El GOB adverteix que la proposta de Llei Agrària “desagraritzarà” el sòl rústic

 

El GOB denuncia que la proposta de Llei és un suport fictici a la pagesia.

_______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Al nostre entendre, amb aquesta nova Llei es promouria encara més especulació immobiliària de les propietats rurals, encara que emmascarada d’un fictici suport a la pagesia.

 

Segons la nostra anàlisi crítica, la proposició de llei no potencia l’oferta agroturística o de turisme rural de qualitat, sinó que impulsa el mercat immobiliari de totes les edificacions rurals, sigui quin sigui el seu ús actual.

 

El seu concepte d’activitats ”complementàries” que inclouen, per exemple, la nova edificació per ”agroestàncies” (arts. 76, 91), infrastructures o equipaments –per exemple eqüestres (art. 58-60)– sigui quina sigui la qualificació del sòl (art. 95).

 

Amb aquesta iniciativa el Govern pretén obertament la “desagrarització” del sòl rústic, amenaçant així la conservació de la seva vocació productiva i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.

 

 

La Conservació de la naturalesa és el futur i no un “obstacle al procés”

 

La nova normativa que promou el Conseller Company burlaria la legislació urbanística, ambiental i hídrica, pretenent que aquests projectes no precisin Avaluació d’Impacte Ambiental ni Declaració d’Interès General.

 

A l’exposició de motius de l’Avantprojecte de Llei; hi trobareu “perles” d’inusitada mala intenció, com ara que “La legislació conservacionista ha de ser objecte de depuració” per “desprendre-la dels seus excessos dogmàtics”!

 

Per al GOB, la Conservació de la Naturalesa és una gran contribució i no un “obstacle” al progrés.

 

Més informació:

http://www.gobmallorca.com/notes-informatives/territori-i-urbanisme/1191-03032014-la-llei-agraria-den-company-qvenq-el-camp-a-lespeculacio-urbanistica.html

Tags: Company, Llei Agrària,, Mallorca Cap Al Col·lapse

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents