Energia i canvi climàtic

07.05.2014. El GOB felicita l’Ajuntament de Felanitx pel rebuig unànime de la línia d’Alta Tensió de Red Eléctrica de España.

El GOB anima a la resta d’Ajuntaments afectats per projectes de REE a posicionar-se de la mateixa manera i exigir informació, transparència i alternatives a l’alta tensió.

 

 

07.05.2014. El GOB felicita l’Ajuntament de Felanitx pel rebuig unànime de la línia d’Alta Tensió de Red Eléctrica de España.

 

El GOB anima a la resta d’Ajuntaments afectats per projectes de REE a posicionar-se de la mateixa manera i exigir informació, transparència i alternatives a l’alta tensió.

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

L’Ajuntament de Felanitx va rebutjar per unanimitat en el Ple de dilluns, el projecte d’Alta Tensió entre Petra(es Bessons) i Portocolom. Els arguments són clars:

 

  • manca d’alternatives
  • manca de valoració de l’impacte real del projecte
  • manca d’informació als municipis i persones afectades
  • manca de transparència en la tramitació del projecte.

 

Aquesta línia, de la mateixa manera que ja va passar amb la línia d’AT projectada per REE entre Artà i Manacor, ha generat alarma social i ha propiciat l’articulació d’un moviment ciutadà contrari a aquest projecte (Pus Esteses) que comparteix els arguments en contra de la implantació massiva de línies d’Alta Tensió que REE preveu per tota Mallorca tant de l’Ajuntament, com de la resta d’afectats per altres línies que comencen a moure’s per a vehicular l’oposició als diferents projectes prevists per REE: Petra- Portocolom, Portocolom – Cala d’Or, Cala d’Or – Santanyí, Cala Blava – Llucmajor. ( veure: http://gobmallorca.com/notes-informatives/energia-i-canvi-climatic/1221-25042014-el-gob-denuncia-el-desenvolupament-massiu-de-linies-dalta-tensio-a-mallorca.html)

 

Des del GOB volem fer arribar la nostra felicitació a l’Ajuntament pel posicionament clar i unànime contra el projecte que afecta al seu municipi i animam a la resta d’Ajuntaments afectats per aquest o altres projectes – Petra, Vilafranca, Santanyí i Llucmajor – a continuar les mateixes passes i exigir a REE i a la Direcció General d’Indústria, transparència, informació i responsabilitat.

Tags: Alta Tensió, Línies d'alta tensió,, Mallorca Cap Al Col·lapse, Pus Esteses, REE

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents