Territori i urbanisme

10.04.2014. Inca és l’exemple de la desplanificació municipal i els projectes-disbarat que ens aboquen al col·lapse.

Al tercer polígon, ronda nord i projecte-fantasma de parc temàtic a la falda de Santa Magdalena, s’hi sumen ara unes instal·lacions de polo a les cases del Virrey.

La clau en aquest darrer cas i un cop més, la Llei Turística impulsada per l’ex-conseller Delgado.

 

 

 

10.04.2014. Inca és l’exemple de la desplanificació municipal i els projectes-disbarat que ens aboquen al col·lapse.

 

Al tercer polígon, ronda nord i projecte-fantasma de parc temàtic a la falda de Santa Magdalena, s’hi sumen ara unes instal·lacions de polo a les cases del Virrey.

La clau en aquest darrer cas i un cop més, la Llei Turística impulsada per l’ex-conseller Delgado.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Inca sembla ser la ciutat sense límits ni nord. Des de l’inici de la legislatura, hem vist, com via llei, es possibilitava el tercer polígon, va sorgir l’amenaça – que va i ve en funció dels vents polítics que bufen- d’un gran parc temàtic a la falda de santa Magdalena. Fa unes setmanes el Consell anunciava la ronda Nord que destrossarà l’encant de la poca zona rural confrontant amb els municipis de Lloseta, Mancor i Selva que li queda al municipi.

 

Hem viscut d’aprop l’amenaça de la privatització del servei públic de l’aigua, inicialment defensat pel Consistori perquè permetria ingressar uns doblers que servirien per reformar el Teatre Principal d’Inca que fa anys que està tancat i deteriorant-se.

 

I ara, aprofitant els canvis legislatius introduits per la Llei Turística de l’ex-conseller Delgado, sorgeix un macro projecte de ni més ni menys per a la construcció de tres camps de Polo i una instal·lació complementària d’entrenament, clínica veterinària, estables, cases de personal i depuradora inclosa, devora les cases del Virrei que ocuparan 150.000m2 de sòl rústic. Una superfície equivalent a 15 camps de futbol, i més grossa que la tota superfície urbana del terme municipal de Costitx (141.000m2).

 

Club de Polo internacional?! A què estan jugant?

 

Inca vol créixer amb un nou polígon quan els actuals estan plens de naus en lloguer i en venda que es van deteriorant; creixerà pel Nord engolint el sòl rústic limítrof amb la nova infraestructura viària prevista per evitar l’accés al centre de la ciutat. Una ciutat desordenada, amb una manca absoluta d’espais verds i amb un trànsit caòtic protagonitzat pel vehicle privat.

 

I ara a més, pretén unes instal·lacions desorbitades, vinculades a l’esport del polo en el seu sòl rústic confrontant amb el municipis de Sencelles i Costitx, aprofitant la llei Delgado que permet aquestes barbaritats per tal de complementar-hi l’oferta hotelera existent.

 

Inca es deixa endur per grans projectes que li prometen riqueses a costa del seu territori, en comptes de tenir una planificació estratègica des del punt de vista econòmic que permeti a la seva indústria local diversificar-se i subsistir, potenciat els valors afegits d’una ciutat de mida òptima per impulsar una mobilitat sostenible.

 

I Mallorca sencera tendeix cap aquest modus operandi. Perd sòl agrari i creix en sòl industrial per a ningú i en sòl destinat a usos turístics “alternatius” i elitistes, per aquells que s’ho puguin pagar.

 

Per comptes d’aprofitar la possibilitat de planificar estratègicament d’acord amb l’interès general i situar-nos al capdavant de les regions que saben compatibilitzar turisme, indústria local i sector primari, els nostres polítics ens aboquen a convertir-nos en una “república bananera” que ven el seu preuat territori al millor postor per a lucre i interès exclusivament privat. Una politica que ens aboca al col·lapse.

 

Més informació: http://www.gobmallorca.com/mallorca-cap-al-colapse.html

Tags: Camp de polo, Inca, Llei Delgado, Mallorca Cap Al Col·lapse, Privatització de l'aigua,, Ronda nord (Inca),

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents