Territori i urbanisme

04.12.2013. El GOB exigeix la reclassificació a sòl rústic dels terrenys de Sant Agustí.

Després de que la pressió veïnal salvés la zona boscosa de Can Tàpera de ser destrossada per un vial, ara DRACPLUS S.L.U envesteix el projecte d’urbanització a Sant Agustí per a posteriorment edificar-hi 207 habitatges.

L’Ajuntament de Palma, ha informat a la premsa d’una possible reordenació dels aprofitaments urbanístics. El GOB demana la reclassificació a sòl rústic en una zona ja massa saturada.

 

 

 

04.12.2013. El GOB exigeix la reclassificació a sòl rústic dels terrenys de Sant Agustí.

Després de que la pressió veïnal salvés la zona boscosa de Can Tàpera de ser destrossada per un vial, ara DRACPLUS S.L.U envesteix el projecte d’urbanització a Sant Agustí per a posteriorment edificar-hi 207 habitatges.

L’Ajuntament de Palma ha informat a la premsa d’una possible reordenació dels aprofitaments urbanístics. El GOB demana la reclassificació a sòl rústic en una zona ja massa saturada.

_________________________________________________________________________________________

 

El passat mes de setembre el GOB va presentar al·legacions al projecte d’urbanització presentat per la promotora DRAPCPLUS S.L.U a Sant Agustí. L’objecte del projecte d’urbanització afecta uns 42.533m2 i pretenia la creació d’un vial i zona verda i la dotació de serveis urbans per a l’increment de població previst amb la construcció de 207 habitatges plurifamiliars per a de 621 persones i la creació d’un altre vial vial que comunica amb els dos existents separats per un torrent.

 

Es tracta d’una superfície densament boscosa, annexa a Can Tàpera que el PERI de Cala Major-Sant Agustí tenia previst atravessar amb un gran vial i que va ser aturat gràcies a la mobilització social (Plataforma Salvem Can Tàpera) en contra del projecte per l’impacte negatiu que generava des dels punts de vista del paisatge, la xarxa de drenatge, els esllavissament, la incidència visual, la vegetació natural, la fauna, etc. Així al 2008 el Comitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental hi va informar en contra i el PERI va ser suspès al desembre del mateix any per evitar la destrossa d’aquest darrer bosc urbà de Palma.

 

Zona afectada pel projecte d’urbanització. Font: Ajuntament de Palma.

VIsor cartogràfic GEOportal IDE (http://idepalma.iver.es/?lang=es)

 

Projecte de protecció del Turó. Font: Ultima Hora

 

Ara, l’Ajuntament de Palma, proposa la reordenació. El GOB demana, la reclassificació a sòl rústic i salvar-lo definitivament.

 

El projecte que proposa l’Ajuntament, protegiria només una part del bosquet, com es pot veure de la comparativa de la superfície protegida respecte de la unitat d’execució que pretén urbanitzar en Vicente Grande, i tendria igualment un greu impacte al paisatge, el relleu, el perill d’esllavissaments, la incidència visual pel perfil topogràfic de la zona i naturalment sobre la vegetació natural i la fauna de l’indret, com ja va advertir el GOB en les seves al·legacions.

 

Insistim i veim amb preocupació el suport de l’Ajuntament de Palma a l’impuls ara i aquí d’aquest projecte d’urbanització i posterior edificació de més de 200 habitatges en una zona ja tan saturada i amb un impacte ambiental tan greu. És evident que l’únic objectiu del promotor és consolidar drets urbanístics sobre actuacions planificades al PGOU de 1998 front a possibles i desitjables reclassificacions d’aquests espais a sòl rústic que hauria d’impulsar-se via revisió del PGOU anunciada recentment per l’Ajuntament de Palma, encara pendent de l’avanç. L’Ajuntament hauria de protegir íntegrament la zona reclassificant aquest espai a sòl rústic.

 

 

Més informació:

http://www.gobmallorca.com/notes-informatives/territori-i-urbanisme/1078-04092013-el-gob-alerta-de-la-destruccio-del-bosc-de-davora-can-tapera.html

Tags: Can Tàpera, Grande, Mallorca Cap Al Col·lapse, palma, Sant Agustí, urbanisme

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents