Altres

03.12.2013. El GOB es solidaritza amb els activistes anti-TAV, comdemnats a penes de presó.

L’empastissada a Barcina és un acte de desobediència civil, que s’ha tret de context per a criminalitzar el moviment social anti-TAV.


03.12.2013. El GOB es solidaritza amb els activistes anti-TAV, comdemnats a penes de presó.

L’empastissada a Barcina és un acte de desobediència civil, que s’ha tret de context per a criminalitzar el moviment social anti-TAV. 

_________________________________________________________________________________________

 

El GOB mostra la seva solidaritat amb el col·lectiu i més concretament amb els tres activistes anti-TAV, condemnats a penes d’un i fins a dos anys de presó. Aquests activistes realitzaren una acció de protesta llençant un pastís a la ex-presidenta de Navarra, Yolanda Barcina a una reunió de treball del Tren d’Alta Velocitat (TAV) celebrada a Tolosa. El GOB també vol mostrar la seva preocupació per la creixent criminalització dels moviments socials. L’empastissada a Yolanda Barcina, assenyalada com a una de les responsables del projecte del Tren d’Alta Velocitat (TAV), és una acció de desobediència civil, que cal recordar són les eines de protesta que tenim com a societat.

 

Cal recordar que la construcció dels trens d’alta velocitat responen a un model insostenible, afavorint la dispersió urbana, a més del greu impacte que suposa pel territori i que en cap cas respon al model de transport ferroviari que des de les entitats ecologistes es proposa com a model de transport públic col·lectiu sostenible.

 

També es vol recordar que les accions de desobediència civil (usades per grans moviments pacifistes encapçalats per Gandhi o Luther King o les Mares de la Plaza de Mayo) són unes accions que tenen una legitimitat ètica i moral dins els valors democràtics, tot i les sancions o penes que puguin suposar, formant part conscient del risc que els activistes assumeixen. Tot i així l’acció desproporcionada tant dels cossos i forces de seguretat de l’estat com de la justícia defensant els interessos dels lobbys poderosos és més propi de règims autoritaris.

 

Per tot això ens solidaritzam amb el col·lectiu Anti-TAV, per ser un atac a un moviment social que lluita en contra la degradació ambiental de la seva terra i per la conservació de la natura.

 

No al TAV!

Tags: Desobediència civil, TAV

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents