Territori i urbanisme

09/05/2013. El GOB demana als ajuntaments de Palma i Llucmajor que es posicionin davant l’ampliació del Club Nàutic de s’Arenal.

Tendria conseqüències ambientals i socioeconòmiques inassumibles. 

 

 

09/05/2013. El GOB demana als ajuntaments de Palma i Llucmajor que es posicionin davant l’ampliació del Club Nàutic de s’Arenal.

 

 

Tendria conseqüències ambientals i socioeconòmiques inassumibles.

_________________________________________________________________________________________

 

El GOB sol·licita públicament als ajuntaments de Palma i Llucmajor que es posicionin aviat sobre l’ampliació del port esportiu de s’Arenal (Llucmajor). El projecte presentat, i en fase de tramitació, tendria conseqüències socioeconòmiques i ambientals inassumibles per l’entorn de la platja de Palma que afecten ambdós municipis i la principal zona turística de Mallorca.

 

Recordem que l’ampliació implica:

 

  • Creixement sobre 10 hectàrees marines de gran valor ecològic aferrades a la Reserva Marina del Cap Enderrocat.
  • Construcció de 155 amarraments de 20 i 30 metres i altres infraestructures.
  • Recreixement del 75% de les instal·lacions actuals.

 

 

Fig.1.Comparativa situació actual vs ampliació projectada

 

 

El GOB creu que les dimensions del projecte són desmesurades, però més encara les seves conseqüències sobre tota la platja de Palma:

 

 

  • Erosió de més de 2,5 km sobre la Platja de Palma. Els promotors ignoren l’afectació sobre la Platja, obviant informes científics que adverteixen “accentuaria l’erosió a les zones nord i centre”, és a dir al tram de platja del municipi de Palma, http://bit.ly/SmdWmb.
  • Riscos d’inundació i colmatació del “Torrent des Jueus”. Els promotors no avaluen el risc d’inundació. El mateix informe científic adverteix que l’ampliació podria “colmatar la sortida del torrent”, comportant riscos personals i materials. El torrent de Son Verí, o de na Clot, desaigua dins del port; amb el disseny actual, davant de la seva bocana. L’ampliació projectada canvia aquest disseny, allunyant la bocana de la colàrsega del port a la desembocadura del torrent amb un augment evident del risc per inundació.
  • Moviment de materials contaminants. Els promotors haurien de dragar zones on s’hi han localitzat materials contaminants, com el coure, i plantegen la possibilitat d’abocar-los a algun altre punt de la mar.

 

 

El GOB sol·licita als dos ajuntaments que pressionin al Govern i al Director General de Ports, Antonio Deudero, perquè aturin aquest projecte desmesurat, evitant, ara que hi som a temps, les conseqüències ambientals i socioeconòmiques negatives que tendria sobre tota la platja de Palma.

 

El GOB participarà demà divendres a la taula rodona organitzada pel PSM de Llucmajor, sobre l’ampliació del club nàutic de s’Arenal a la Sala d’actes de les oficines municipals de s’Arenal (Mª Antònia Salvà, 50) a les 20.00h hores.

 

 

Tags: Cap enderrocat, Club Nàutic Arenal, Club Nàutic de s'Arenal,, llucmajor, palma, ports esportius, reserva marina

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents