Transport i infrastructures

08.01.2013. EL GOB denuncia que l’ampliació del Club Nàutic de s’Arenal arrassarà 10 noves hectàrees de gran valor ecològic

El GOB ha presentat al·legacions contra aquest projecte destinat a grans eslores pel seu elevat impacte ambiental i social.

 

 

 

08.01.2013. EL GOB denuncia que l’ampliació del Club Nàutic de s’Arenal arrassarà 10 noves hectàrees de gran valor ecològic

El GOB ha presentat al·legacions contra aquest projecte destinat a grans eslores pel seu elevat impacte ambiental i social.

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

Ni més ni manco que 10 hectàrees, gairebé totes marines, ocuparà l’ampliació del Club Nàutic de s’Arenal (Llucmajor). El GOB ha presentat un plec d’al·legacions a aquest projecte, que es trobava a exposició pública fins el 2 de gener. Les al·legacions del GOB, fan referència a l’elevat impacte ambiental sobre els ecosistemes marins de la zona i les dimensions exagerades de la infraestructura.

 

El macro-projecte consisteix en la construcció de 155 llocs d’amarrament destinats a grans eslores d’entre 20 i 30 metres, amb un creixent espectacular cap a l’interior de la Badia de Palma i sobre una zona d’alt valor ecològic. El club nàutic experimentaria així un creixement del 75% de les infraestructures existents, passant de les 12,3 hectàrees actuals a les 21,7.

 

El club disposa de 630 amarraments i passaria a tenir-ne 785. L’augment del 24%, suposa duplicar el tamany del port esportiu actual, el que explica la filosofia faraònica del projecte. Es preveu també construir 1,3 ha. d’explanades, fer 589 aparcaments, nous edificis, dipòsits de combustible i fins i tot canviar la bocana del port de lloc dragant milers de metres quadrats.

 

Impacte enorme a una zona protegida

La construcció del port actual, ja va tenir un enorme impacte a la zona, fent desaparèixer desenes d’hectàrees de posidònia, afectant a tot l’entorn de s’Arenal i modificant el perfil de la Platja de Palma. A més, la construcció tendria conseqüències greus per l’entorn de la Reserva Marina del Cap Enderrocat, situada a pocs centenars de metres, el que afegiria més presió sobre els recursos naturals i pesquers.

 

Projecte antisocial i sense debat.

Tot el projecte va destinat a iots de milionaris, amb necesitats que generen un elevat impacte ambiental. Pel GOB el projecte contradiu l’objectiu social d’un club nàutic i dificulta les activitats que li són propies. A la web del club nàutic no hi ha cap referència al projecte, una mostra més del secretisme i la por dels seus dirigents a una oposició forta entre els propis socis. El període públic d’al·legacions no ha estat transparent de fet. L’Ajuntament de Llucmajor ha dificultat l’accés al projecte, fins i tot denegant còpies a persones que ho sol·licitaven.

 

Ja hi ha prou oferta.

A les Illes Balears hi ha 43 ports esportius i més de 23.000 amarraments (més que a tota Grècia). Aquest nombre suposa prop del 12% de l’oferta d’amarraments de la mediterrània. A més, les darreres ampliacions destinades a grans iots (Port Adriano, Portocolom…) tenen desenes de places buides disponibles que no s’omplen ni al més d’agost.

En definitiva, el GOB entén que aquest és un projecte desmesurat, d’elevadíssim impacte ambiental i socialment inconvenient.

Tags: Club Nàutic de s'Arenal,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents