Territori i urbanisme

07/09/09 El GOB reclama congelar el creixement urbanístic a Formentor, El Vilar, La Font i Sant Vicenç

El GOB reclama congelar el creixement urbanístic a Formentor, El Vilar, La Font i Sant Vicenç

7 de setembre de 2009

Suggeriments a la revisió del PGOU de Pollença (I)
El GOB reclama congelar el creixement urbanístic a Formentor, El Vilar, La Font i Sant Vicenç


El mes d’agost passat va acabar el termini d’exposició pública de la revisió del PGOU de Pollença i la seva adaptació al Pla Territorial. Dins aquest termini el GOB hi ha presentat un escrit de suggeriments

El PGOU de Pollença va iniciar la seva tramitació a principis de la dècada dels 80 i va acabar d’aprovar-se l’any 1991. D’aleshores ençà el Pla ha estat objecte d’alguna modificació puntual i la seva adaptació al POOT.

La necessitat de revisar el Pla no només ve donat per la nova normativa sobrevinguda, sinó també per la conveniència de canviar algunes coses, impròpies del segle  XXI.

Congelar el creixement a urbanitzacions conflictives
Amb l’objectiu d’evitar nous consums de territori, frenar agressions paisatgístiques de primer ordre i impedir creixements poc sostenibles, el GOB ha proposat una sèrie de mesures concretes:

a) Sant Vicenç.- Evitar el nou creixement a l’entrada

Aquí se proposa replantejar-se l’equipament lúdico-esportiu de l’entrada i sobretot abandonar la proposta d’edificacions turístiques a l’entrada de Sant Vicenç, a l’Avinguda del Cavall Bernat, al camí de Coves Blanques. Pensam que no té sentit seguir permeten un creixement a Sant Vicenç, i a més a més sobre una zona boscosa.

b) Formentor.- Impedir l’ampliació de l’hotel

Com hem mantingut al llarg dels anys, consideram que aquesta revisió i adaptació del PGOU ha de modificar les previsions de la parcel·la hotelera.  L’ampliació de l’hotel Formentor, la construcció de noves edificacions turístiques, no tenen lloc a aquest indret especial.  Formentor ha de mantenir la seva qualitat apostant pel que té, no ampliant la capacitat de l’hotel. D’altra banda consideram la congelació parcel·laria a fi d’evitar noves parcel·les a la zona residencial.

c) El Vilar i La Font: no han de créixer al seus costers

Ens trobam aquí amb dues antigues urbanitzacions ben característiques dels anys 60. Una i altra han acabat provocant una notable impacte que ha acabant desfigurant els costers de dues serres pollencines.

El que no és de rebut és que encara avui se segueixi edificant en aquests indrets, multiplicant el seu impacte negatiu.

En el cas de la Font, la situació és encara més lamentable. Les noves edificacions que s’enfilen per aquells costers pelats estan destrossant aquells paisatges.

En definitiva proposam que el PGOU impedeixi la construcció de nous xalets tant a la Font com a El Vilar

Tags: El Vilà,, el vilar, formentor, la font, pollença, sant vicenç, urbanitzacions

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents