Territori i urbanisme

09/12/10 El GOB s’oposa frontalment al circuit de motocross de Son Matamoros.

El GOB denuncia que s’encobreixin i legitimin les il·legalitats comeses per l’Ajuntament de Felanitx i es doni el vistiplau a la transformació brutal del paisatge i a l’impacte que implica el traçat d’aquest circuit al sòl rústic.

 

Dijous, 9 de novembre de 2010

El GOB s’oposa frontalment al circuit de motocross de Son Matamoros.
El GOB denuncia que s’encobreixin i legitimin les il·legalitats comeses per l’Ajuntament de Felanitx i es doni el vistiplau a la transformació brutal del paisatge i a l’impacte que implica el traçat d’aquest circuit al sòl rústic.


El GOB s’oposa frontalment a la legalització del circuit de motocross de Son Matamoros. Durant anys l’Ajuntament ha infringit la legalitat possibilitant una activitat que no disposava de cap tipus de permís ni autorització, ni des del punt de vista d’ocupació i transformació del sol, ni des del punt de vista de l’activitat en sí.

A més, l’Ajuntament ha abocat als terrenys del circuit de manera reiterada residus esquivant la seva correcta gestió en el marc del servei públic obligatori insularitzat de gestió de residus, sense cap tipus de tractament previ i per tant constituint una font de contaminació greu del sòl.

A part, la transformació del paisatge i del sòl que ha sofert la finca de Son Matamoros, ha desgraciat el paisatge d’aquest sòl rústic situat a més, als voltants d’un col·legi públic provocant molèsties i una contaminació acústica inacceptable per a un equipament d’aquest estil, a part de també per als veïns que viuen prop del circuit.

Des del punt de vista dels ciutadans, és inacceptable que ara, les administracions supramunicipals, Consell i Govern, puguin donar el vistiplau a aquesta activitat il·lícita al sòl rústic.

El Consell, tot i la votació en contra del GOB i nombroses abstencions a la ponència tècnica d’urbanisme, sorprenentment ja li ha donat la declaració d’interès general. Ara resta tota la tramitació ambiental i la tramitació de la llicència d’activitats.

Des del punt de vista ambiental, el projecte de circuit de Son Matamoros, és un projecte totalment injustificable i esperem que l’informe que pugui emetre el Comitè d’Avaluacions Ambientals sigui el que finalment posi seny i exposi els arguments que han d’impedir aquesta barbaritat.

LES DENÚNCIES DEL GOB
El GOB va denunciar recentment a la fiscalia de medi ambient, l’abocament de residus i pneumàtics als terrenys del circuit il·legal propietat de l’Ajuntament.

Algunes de les fotos que el GOB va adjuntar per fonamentar la denúncia.

UN PRESSUPOST DESMESURAT
La legalització i adequació de les pistes i les obres necessàries per adecentar el circuit, impliquen a més un cost desmesurat que requerirà el suport econòmic de Govern i Consell, a part de l’Ajuntament com a promotor. Esperem que no haguem de veure com  els doblers públics es destinen a perpetuar un projecte il·legal impulsat per l’adminstració, en tot cas, s’hauria d’obligar a l’Ajuntament a restablir els terrenys al seu estat original, descontaminant-los i llevant tota la porqueria que a hores d’ara s’acumula a la finca.

LA TRANSFORMACIÓ DEL PAISATGE
La transformació del paisatge que implica aquest circuit es fa ben visible a través de les fotografies aèries de la finca. El projecte d’adequació de les pistes i dels terrenys, no millora l’impacte actual,més aviat l’intensifica, mantenint distàncies ridícules des de les pistes als límits que conformen la finca.

Des del GOB reclamam que el Govern posi seny i paralitzi aquest projecte, exigint les responsabilitats que pertoquen a l’Ajuntament de Felanitx per les il·legalitats comeses tant en la transformació del sòl, en la contaminació del sòl, com amb l’impuls d’aquesta activitat sense cap tipus d’autorització. I s’obligui a l’Ajuntament a restablir la legalitat pertorbada i tornar els terrenys al seu estat inicial.

Tags: circuits de carreres, Felanitx,, son matamoros

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents