Territori i urbanisme

07/06/2012 EL GOB adverteix que una nova envestida urbanitzadora amenaça el nostre futur

EL GOB presenta l’informe Un any de Govern Bauzà: Desregulació a la carta

7 de juny de 2012. El GOB adverteix que una nova envestida urbanitzadora amenaça el nostre futur

EL GOB presenta l’informe Un any de Govern Bauzà: Desregulació a la carta


Els arguments perversament utilitzats per a justificar aquest retorn a les polítiques més agresives contra el territori són: la necessitat de dinamitzar l’economia per a crear llocs de treball a unes illes amb més de 80.000 aturats; la impossibilitat de fer front les indemnitzacions milionàries que s’han de pagar “per culpa de la protecció”; la diversificació econòmica del camp; i el fet que la solució ja no passi per la inversió pública (Palma Arena, Palau de Congressos…) sinó per la privada i que per tant, cal donar totes les “facilitats” als inversors.

El reflex d’aquest discurs, s’ha concretat ja en una sèrie d’actuacions preocupants des del punt de vista de la preservació del territori:

L’impuls de projectes singulars
Hotels de luxe, ports esporitius, parcs temàtics, noves urbanitzacions… Atraure la inversió privada per obtenir ingressos a curt termini, costi el que costi (protecció, especulació, concessions…) és la màxima aspiració dels nostres governants per dinamitzar l’economia.

Les iniciatives legislatives desreguladores
Queda clar que tot el que soni a protecció fa nosa i aquesta és la premisa en la que treballen de la mà els consellers de medi ambient i territori, Sr. Company i el de turisme, Sr. Delgado. L’objectiu és sotmetre l’ordenació del territori i la norma urbanística als interessos privats i propis de dues persones que perverteixen el discurs de la sostenibilitat per apropar-se a postures que fomenten la desregulació a la carta.

El retorn, encara més, a politiques de mobilitat poc sostenible
Queden clares les directrius del govern, també assumides des del Consell de Mallorca, per retornar a les polítiques pròpies del partit d’afavorir el transport privat per carretera i l’impuls de les infrastructures associades per “generar riquesa” en detriment de la continuació de les iniciatives vinculades a millorar les opcions i condicions d’ús del transport públic.

Manteniment i intensificació de la gestió insostenible de recursos naturals.
El Govern Bauzà ha aturat l’aprovació del Pla hidrològic al Ministeri, per pressions dels sectors sondistes i per revisar aquells aspectes que representaven controls a l’explotació dels recursos hídrics.

Espais naturals
La situació als nostres espais naturals protegits no està per a celebracions. Els usos mercantilistes dels espais protegits s’imposen als criteris de conservació i gestió.

En definitiva, és evident que les directrius polítiques ens aboquen a una nova envestida urbanitzadora, de desprotecció d’espais naturals, de recuperació de projecte d’autopistes, de reculada als projectes ferroviaris, alhora que s’intueix el foment d’operacions especulatives i purament financeres.

Més informació:

Podeu descarregar l’informe complet a la nostre web:


Un any de Govern Bauzà: Desregulació a la carta
Informe del primer any de la legislatura 2012-2015 del Govern Bauzà, a on es posa de manifest noves directrius polítiques que aboquen a una nova envestida urbanitzadora, de desprotecció d’espais naturals, de recuperació de projecte d’autopistes, de reculada als projectes ferroviaris, alhora que s’intueix el foment d’operacions especulatives i purament financeres.

______________________________________________________________________________

Video desregulació a la carta, penjat al nostre canal de youtube:

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents