El GOBGeneral

Arrels Marines, La Utòpica i AFONIB, guanyadors dels premis Alzina 2023 en la diada del GOB

Dissabte vàrem celebrar al Pont d’Inca l’assemblea, vàrem recuperar el clàssic dinar de socis i vàrem lliurar els Premis Alzina i Ciment 2023, a més de desplegar una pancarta en suport a les lluites actives a Marratxí amb els companys de Son Bonet Pulmó Verd i la Plataforma Renovables Sí però Així No!

Aquest dissabte passat vàrem gaudir d’una jornada ben completa amb els nostres socis, simpatitzants i amics, que va arrencar amb una assemblea extraordinària de 3 hores, on els més de 70 assistents han debatut i votat els punts de l’ordre del dia, entre els que es trobaven l’aprovació de la programació de 2024 i dels comptes insulars 2023, així com la votació d’una modificació puntual dels estatuts, documents disponibles per a la seva consulta

Mentrestant, els companys de la cooperativa La Bacanal local i ecològic preparaven el menú a la Plaça de Sa Cabana, lloc on més de 80 socis han gaudit de la picada d’hummus, olives i allioli, paella de verdures i, per acabar, cardinal de Lloseta, resguardant-se del sol a l’ombra dels arbres, en un ambient distès i relaxat entre companys.

Després,  diferents companyes de la Junta Directiva varen pujar a l’escenari per donar les gràcies als assistents i presentar els Premis Alzina i Ciment 2023, reconeixement per aquelles persones, organitzacions o institucions que han destacat per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient. Aquests són els resultats de la votació popular i oberta a tothom a través de la nostra web, que en aquesta 42 edició va recollir més de 1.500 vots per cada categoria, convertint-se en l’any amb més participació:

PREMIS CIMENT

  • Pacte PP-Vox al Consell de Mallorca: Per voler asfaltar rutes senderistes, per posar un caçador negacionista del canvi climàtic al capdavant de l’àrea de medi ambient, eliminar les activitats d’educació ambiental i substituir-les per caça i impulsar unes mesures en l’àmbit de carreteres que van en retrocés.

  • Batle de Palma, Jaime Martínez, i Regidor de Mobilitat, Antonio Deudero: permetre caçar a Palma i declarar la ciutat com a taurina i haver renunciat a uns 13 milions d’euros que havien d’anar a ampliar BiciPalma, compra d’autobusos d’hidrogen, fer l’eix cívic de Cotlliure, etc.

  • Demarcació de Costes: Per la desídia en la gestió dels interessos econòmics a tot el litoral Balear. Manca d’inspecció davant els abusos, tramitacions de concessions, autoritzacions i permisos que moltes vegades incompleixen la pròpia Llei de Costes.

PREMIS ALZINA

  • AFONIB: Per la seva tasca de promoció de la protecció de la natura i divulgació de les espècies de flora i fauna a través de la fotografia aplicant un estricte codi ètic entre els seus associats.
  • La Utòpica: Per la seva feina i cura constant en teixir una xarxa d’iniciatives al voltant de la transició ecosocial.
  • Arrels Marines: Per iniciatives vinculades al coneixement del medi marí local, la transició ecosocial i l’educació ambiental.

Vàrem tancar la diada del GOB amb una acció simbòlica per reivindicar i donar suport a les lluites actives a Marratxí amb els companys de “Son Bonet Pulmó Verd” i la “Plataforma Renovables Sí però Així No!”, desplegant una pancarta: TERRA AMENAÇADA, RESISTÈNCIA ASSEGURADA! Som-hi!

Volem donar les gràcies a tots els socis, simpatitzants i voluntaris que varen venir a acompanyar-nos, a fer GOB i sumar. Esperam trobar-nos aviat!

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents