Biodiversitat

S’Albufera de Mallorca afectada de bell nou per un greu incendi, probablement causat

Aquesta matinada es va originar un incendi al Parc Natural de S’Albufera que segons les primeres estimacions hauria cremat més de 50 hectàrees.

La zona afectada està coberta per canyet, i limita amb parcel·les de conreu de Muro. A l’espera del resultat de la investigació, sembla que el foc s’hauria originat a la zona del Pont de Son Carbonell durant la matinada. Una zona perifèrica del parc amb molt d’ús incontrolat i on la vigilància és complicada, i en tot cas insuficient.

La superfície cremada és de gran valor ambiental, ja que precisament l’hàbitat de canyet és una de les formacions que més està patint el canvi ambiental a s’Albufera, a causa de la salinització. Justament en aquesta zona, gràcies a la Síquia dels Polls que porta aigua des de la Font de Son Sant Joan, el nivell de salinització és encara relativament baix i el canyet encara es manté. A part de la destrucció temporal de la coberta vegetal, moltíssimes espècies animals que es refugien o reprodueixen en aquesta zona en aquests moments de l’any s’hauran vist afectades i hauran perdut els nius o les cries. Entre elles potser destacar algunes espècies d’aus, com l’hortolà de canyet (Emberiza schoeniclus witherby), amenaçat d’extinció a nivell estatal, o l’arpella (Circus aeruginosus) i la boscarla mostatxuda (Acrocephalus melanopogon), considerats en perill i vulnerable respectivament al Llibre Vermell dels vertebrats amenaçats de les Balears.

Si com sembla ens trobam de bell nou davant un incendi provocat o fruit d’una imprudència, com malauradament passa massa sovint a l’entorn de s’Albufera de Mallorca, instam a la Conselleria d’Agricultura a dedicar tot l’esforç necessari per tal de determinar l’autoria i emprendre les accions legals pertinents.

 

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents