Transició ecosocial

“Menys turisme, més vida”

Col·lectius i entitats socials, ecologistes, veïnals, feministes i sindicals presenten la Contracimera Social del Turisme i anuncien la convocatòria d’una manifestació en motiu de la presència dels Ministres de Turisme de la UE.

  • Els dies 26, 27 i 28 d’Octubre es duran a terme una sèrie d’actes per respondre a la trobada d’àmbit europeu sobre turisme planejada a Palma en motiu de la presidència espanyola de la UE els dies 30 i 31.
  • Coincidint amb el dia de la inauguració oficial de la Cimera dilluns dia 30 d’octubre, els col·lectius convoquen una manifestació sota el mateix lema per tal de posar de relleu la realitat social i ambiental de Mallorca com a territori hiperturistificat.

Moviments socials i veïnals organitzem una contracimera social sota el lema “Menys turisme, més vida”, els propers dies 26, 27 i 28 d’octubre, amb la intenció de respondre a la trobada de Ministres de Turisme de la UE a Palma planejada en motiu de la presidència espanyola del Consell de la UE a Palma els dies 30 i 31 d’octubre. La celebració d’aquesta trobada europea per plantejar els reptes de la indústria i els mercats turístics europeus, deixa de banda la realitat de les societats sobre les que s’imposa aquest model d’especialització econòmica turística. Davant d’això, diferents entitats i col·lectius hem preparat unes jornades i accions, la majoria a l’aire lliure  per tal de posar de relleu les problemàtiques i realitat social, econòmica i ecològica, en una societat hiperturistizada com la nostra, que es ven com a “model a seguir” en l’imaginari dels negocis turístics.

Les entitats i col·lectius estan preparant una contraprogramació al carrer: espais de debat, estratègies d’organització col·lectiva, xerrades, presentació de llibre, performance al carrer i dinar popular, són alguns dels ingredients essencials d’aquesta contracimera social que es durà a terme els dies 27 i 28 a Plaça Quadrado i que vendrà complementada per actes previs organitzats dins la mateixa setmana per associacions veïnals i altres col·lectius d’entitats, i culminarà amb una Manifestació el dia 30 d’Octubre a les 19h, coincidint amb el dia de la inauguració de la Cimera oficial de Ministres que, sembla, que es durà a terme al Palau de Congressos.

Plataformes, col·lectius i organitzacions, participaran d’aquestes trobades abordant qüestions tan significatives com el transport i les ampliacions de les infraestructures turístiques, la crisi climàtica vinculada a l’activitat turística, la precarització de les condicions de vida i laborals, la situació dels joves, les migracions, el racisme i la prostitució en una societat al servei del turisme, la problemàtica de l’habitatge o la conversió de les ciutats en espais de consum.

Fridays For Future, Moviment Feminista de Mallorca, GOB, Federació d’Associació de Veïns, Amics de la Terra, Stei Intersindical, Attac Mallorca, Rebel.lió o Extinció Mallorca, la Utòpica, Greenpeace, Jubilats per Mallorca, Ass. Veïns de Can Amunt, Plataforma contra els Megacreuers, Plataforma contra l’ampliació de l’Aeroport, es troben rera l’organització d’aquesta Contracimera a la que s’hi afegiran moltes altres organitzacions, plataformes i col·lectius d’arreu de Mallorca que es sumaran a la convocatòria unitària de la Manifestació del dilluns 30 d’octubre.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents