La Plataforma contra els megacreuers insta a l’APB a prendre les mesures de seguretat necessàries per al tràfic dels megacreuers en dies de tempesta

Des de la Plataforma contra els megacreuers, de la que formam part, veiem estupefactes els vídeos que mostren l’incident del megacreuer al Port de Palma, quan el creuer Britannia, de 330 metres d’eslora, va rompre les amarres i arrossegat per la força del cap de fibló va navegar a la deriva fins abordar un petrolier amarrat al Dic de l’Oest.

Demanam a l’APB informació detallada de les causes i de les conseqüències per a les persones a bord. Veiem amb preocupació la possibilitat que els incidents com el d’ahir es repeteixi posant en risc la vida de turistes i treballadors. Ahir només hi havia un creuer, però la situació es podria haver vist encara més agreujada amb la presència de més vaixells.

En aquest sentit, des de la Plataforma contra els Megacreuers es reitera que l’acord signat entre les navilieres i el Govern és del tot insuficient, ja que hauria de contemplar els riscos que corren aquests grans vaixells quan fan vents huracanats. Una vegada més demanem al Govern Balear que faci un estudi de capacitat de càrrega tenint en compte la contaminació i el risc d’accidents.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents