Energia i canvi climàtic

Es denega el megaprojecte especulador de renovables d’AENA.

La Plataforma Son Bonet Pulmó Verd (SBPV) celebra la resolució de la Direcció General d’energia i reclama la cessió dels terrenys a l’empresa de manera definitiva i la creació del Bosc Urbà.

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd, de la que n’és part el GOB, celebra la victòria sobre l’empresa pública AENA, amb el que suposa el darrer clau sobre el taüt del polèmic projecte de Mega Parc Fotovoltaic de 20 MW previst als terrenys de l’Espai Lliure Públic de Son Bonet, a Marratxí.

El Govern Balear ha resolt negativament l’expedient impulsat per Aena, després d’un llarg procés administratiu i una de les mobilitzacions veïnals més importants dels darrers anys. Després de 2 anys i mig d’incansables mobilitzacions veïnals ( 1300 al·legacions contra el projecte, una cadena humana de més de 800 persones, una bicicletada de 300 persones, multitud de concentracions i accions reivindicatives (penjada de llaços, curses, pancaritats, concerts, volades d’estels,…) Destacant la realització d’una de les accions ciutadanes més sonades dels darrers anys amb la sembra de 8000 m2 de vegetació mediterrània per a la creació d’un Bosc Urbà.

A més la plataforma ha mantingut una constant pressió política amb desenes de reunions amb diferents responsables polítics a diferents nivells. Les institucions i forces polítiques de les Illes Balears compromeses amb el Pulmó Verd La Plataforma de Son Bonet Pulmó Verd agraeix i comparteix el mèrit d’aquesta victòria amb les institucions i administracions de Balears, així com amb els seus responsables polítics que han estat a l’alçada de les circumstàncies, rebent un ampli suport de totes les institucions públiques i de totes les forces polítiques. Aquest fet que demostra la força del moviment i la coherència de totes aquestes institucions amb la  governança de les Illes, i que un cop més des de la Plataforma es vol reiterar i es vol agrair públicament. Començant per l’Ajuntament de Marratxí, el Consell de Mallorca, la Comissió Balear de Medi Ambient, La Conselleria de Transició Energètica, La presidenta de la CAIB arribant fins a la delegació de Govern, els Senadors autonòmics, (especialment la Senadora (senadora d’ERC per Catalunya) Elisenda Pérez i Vicenç Vidal (senador de les Balears) i la diputada (per Catalunya, de la CUP) Mireia Vehí. Representen un mosaic de forces polítiques que ha traspassat les fronteres locals i que han contribuït a aquesta victòria i a qui els volem agrair el seu esforç i ajuda.

La lluita continua: CESSIÓ DE L’ESPAI I CREACIÓ D’UN BOSC URBÀ

Des de Son Bonet Pulmó Verd, volem reivindicar que la lluita encara no ha acabat. Reclamam que AENA cedesqui els terrenys al poble de Marratxí i que es contribuesqui amb les administracions locals, insulars i Balear a la creació d’un Bosc Urbà per lluitar contra el Canvi Climàtic i millorar l’entorn i la salut dels habitants l’entorn de Pla de Na Tesa, Pont d’Inca, Ca’s Capità, Son Llatzet.

Des del GOB volem donar l’enhorabona a la Plataforma i recordar que vas ser premi Alzina del GOB l’any 2021 per la seva constància i activitat mobilitzadora que ara, ha donat els seus fruits. 

Tags: aena, parc fotovoltaic, Son Bonet Pulmó Verd

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents