Territori i urbanisme

Demarcació de Costes confirma que les ocupacions amb terrasses davant l’edifici Xara de la platja d’Alcúdia no disposen d’autorització

El mes passat es va presentar denúncia davant la Demarcació de Costes sobre unes presumptes ocupacions de mitja dotzena de terrasses de bars situats als baixos de l’Edifici Xara i voltants a l’inici de la platja d’Alcúdia.

Fa unes setmanes se’ns va adreçar escrit de la Demarcació de Costes confirmant que aquestes ocupacions no disposaven d’autorització i que s’haurien d’haver retirat de la platja abans del 30 de novembre de l’any passat i en tot cas abans del 31 de desembre en finalitzar l’autorització que disposava l’Ajuntament d’Alcúdia per a les temporades 2018 a la 2021.

També se’ns informa que mitjançant escrit de 14 de març d’enguany adreçat a l’Ajuntament d’Alcúdia perquè retires totes les instal·lacions d’aquestes terrasses per ser la titular de l’autorització. Després d’haver transcorregut més d’un mes d’aquest requeriment les ocupacions de les terrasses continuen i, a més, estan en explotació comercial.

Donades aquestes circumstàncies, no s’entén com encara es duen a terme aquestes ocupacions i a més si es té en compte que tampoc són autoritzables pel que disposa l’article 32.1 de la Llei de Costes el qual diu ben clar que únicament es podrà permetre l’ocupació del domini públic marítim terrestre per a aquelles activitats o instal·lacions que, per la seva naturalesa, no poden tenir altra ubicació. Resulta evident que aquestes activitats de terrassa de bar poden estar en altres llocs fora de la platja i del DPMT.

També s’ha de lamentar, com evidencien els mitjans informatius quasi cada dia, les nombroses ocupacions i explotacions comercials a les costes de les Illes Balears que incompleixen la llei, però que inexplicablement han estat tolerades, i en nombroses ocasions fins i tot autoritzades, com les existents davant l’Edifici Xara des de fa dècades.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents