Transport i infrastructures

Ronda Nord d’Inca: Veïns i GOB s’han reunit avui amb el Conseller Ivan Sevillano, a dos dies d’acabar el termini d’al·legacions relatiu a la Ronda Nord.

Demanen la retirada del projecte, tant de la nova proposta entre la carretera de Selva i la d’Alcúdia, com la desafectació de tot el territori previst per la ronda Nord d’Inca.
El Consell ha anunciat l’ampliació de termini per 3 mesos i s’ha compromès a una reunió en la que hi sigui present també l’Ajuntament d’Inca.

Veïns d’Inca sensibles als impactes que tendria la construcció prevista de la Ronda Nord d’Inca i GOB s’han reunit avui d’urgència amb el Conseller Ivan Sevillano, a dos dies de que acabi el termini d’informació pública de l’Estudi Informatiu i l’Estudi Ambiental Estratègic de la Variant d’Inca en el seu tram entre carretera d’Alcúdia i carretera de Selva.

Els motius són varis. El principal és que la realitat climàtica, territorial i econòmica actual hauria d’implicar la retirada immediata de tots els projectes del Pla de Carreteres vigent, aprovat al 98 i modificat al 2009, que respon a la voluntat d’expansió territorial i del cotxe com a mode de transport exclusiu. Calen plantejaments avançats de mobilitat integral i no construir noves carreteres destruint territori i patrimoni per fer front al repte futur que implica l’emergència climàtica.
Igualment, l’estudi dels documents exposats al públic (en període estival i després de l’estat d’alarma derivat de la pandèmia) ens ha permès detectar multitud de deficiències tècniques i ambientals del projecte que es base en estudis totalment desfassats, obsolets i poc rigorosos relatius al trànsit d’Inca. A més, les cartografies utilitzades no estan actualitzades i la proposta no té en compte instruments normatius i estudis sobrevinguts i que no pot obviar com són: el Pla Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears 2019-2026, el Pla Hidrològic o el Pla de Mitigació de Canvi Climàtic.

Aquests i altres motius ens han duit a sol·licitar la retirada de la proposta actual i en tot cas, una ampliació de termini amb una informació i exposició pública real de l’abast del projecte i les seves afeccions. Inca necessita solucions efectives als problemes de trànsit. Almenys la petició d’ampliació del termini ha estat atesa i s’allargarà per 3 mesos. El Conseller s’ha compromès igualment convocar una reunió amb veïns,GOB i Ajuntament d’Inca per abordar el conflictiu projecte amb totes les parts implicades. En aquest sentit el Conseller ha insistit que és un projecte que compta amb tot el suport per part de l’Ajuntament d’Inca (PSOE , MES i PI) tot i que en paraules del regidor d’urbanisme, al llarg d’una reunió amb veïns i GOB aquesta ronda no solucionarà els problemes d’embussos a la ciutat.

Des de l’Associació d’Inca contra el projecte de Ronda s’ ha llançat una recollida de signatures via internet a través de l’enllaç: No a la Ronda Nord d’Inca – Sí a la mobilitat sostenible que continua recollint adhesions. 

Tags: carreteres, consell de Mallorca, emergència climàtica, Ronda nord (Inca),

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents