Transport i infrastructures

El GOB insisteix a la CBMA sobre la NO ampliació ni de vols ni de passatgers a l’aeroport de Palma

Avui s’ha discutit al Subcomitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental el projecte “d’aclaracions” presentat per AENA en relació al Projecte d’ampliació i remodelació de l’Aeroport de Palma.

Cal aturar els projectes actuals d’AENA i assumir l’emergència climàtica i futur del turisme post-COVID. Ara mateix, invertir en aquestes infraestructures en vista a assumir 35 milions de passatgers al 2025 és una autèntica barbaritat contrària a qualsevol compromís climàtic de la CCAA i de l’Estat. 

 

Avui s’ha discutit al Subcomitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental, de la que el GOB n’és membre, el projecte “d’aclaracions” presentat per AENA en relació al Projecte d’ampliació i remodelació de la terminal de l’Aeroport de Palma. El GOB crítica que AENA hagui presentat un document d’aclaracions per comptes de presentar una modificació de projecte. Amb aquest subterfgi AENA intenta evitar una nova exposició pública i tràmit de consultes tal i com hauria de tenir un projecte d’aquesta transcendència pel nostre territori. Per aquest motiu el GOB s’ha abstingut a la votació. 

Tot i això, recolzam l’informe tècnic desfavorable atès que AENA segueix sense avaluar els efectes sobre la capacitat de càrrega de la illa, continua amb previsions de demanda que pot arribar 35 milions de passatgers per l’any 2025 i per tant, el projecte es planifica preveient donar cobertura a aquesta demana a futur.

Des del GOB insistim a més de les consideracions tècniques exposades en l’informe, que aquestes previsions i per tant, les obres que es preveuen adoptar en funció dels escenaris de creixements de trànsit, vols operats i passatgers prevists, han de revisar-se d’acord amb les declaracions institucionals d’emergència climàtica tant del Govern local com de l’estat i ateses les incertes dels escenaris turístics post-COVID.

Per això, tal i com s’esmenta a l’informe tècnic, cal que des del Ple de la Comissió Balear de Medi Ambient i en relació a aquest informe elevat, s’insti al Ministeri a una paralització de tots els projectes d’AENA i Enaire en relació a l’aeroport de Palma, fins a una revisió del Pla Director i del nou DORA (instruments de planificació obsolets) que s’han d’adaptar necessàriament als compromisos climàtics implícis en les declaracions d’emergència climàtica. 

 

 

 

Tags: aena, Aeroport, aeroport de palma, ampliació aeroport de palma, emergència climàtica

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents