Residus

El #TourSensePlàstic arriba a Madrid amb un missatge clar: Hi ha solució per als plàstics d’un sol ús

Les entitats de l’Aliança Residu Zero -Greenpeace, Ecologistes en Acció, Surfrider Espanya, Rezero, Retorna i Amics de la Terra- han rebut a Madrid a Dani Gálvez, el representant de la campanya balear ‘Per Una Mar Sense Plàstic’ que ha portat a terme el #TourSensePlàstic viatjant en bicicleta des de Palma a la capital durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb una mostra real dels ítems de plàstic d’un sol ús més abandonats en les costes de les Illes.

Aquestes ampolles, bosses, embolcalls, tovalloletes, …, que han estat recollides a la Platja Jardí de Palma, es lliurarà el proper 4 de desembre al Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, amb un missatge clar: Balears posarà fi a aquests residus i la resta de l’Estat no pot quedar-se enrere.

Les entitats de l’Aliança Residu Zero -Greenpeace, Ecologistes en Acció, Surfrider Espanya, Rezero, Retorna i Amics de la Terra- han rebut avui a la Plaça d’Espanya de Madrid a Dani Gálvez, el representant de la campanya balear ‘Per Una Mar Sense Plàstic’ que, durant tota aquesta setmana de la Prevenció Europea de Residus, ha recorregut els més de 370 km que separen València de Madrid en bicicleta per portar un missatge al Ministeri per a la Transició Ecològica.

A les alforges de la seva bicicleta, Dani ha portat fins a Madrid en el seu #TourSensePlàstic una mostra de cada un dels 10 plàstics d’un sol ús més abandonats a les nostres costes i platges que va recuperar a la Platja Jardí de Palma, des d’on va sortir el passat dissabte.

Balears està a punt d’aprovar una Llei de residus que, gràcies a la prohibició de bosses, bastonets i coberts de plàstic, l’impuls de la reutilització i la posada en marxa d’un Sistema de Dipòsit per a ampolles de plàstic i altres envasos de begudes, pretén fer d’aquests 10 tipus de residus un mal record del passat el més aviat possible.

“Aquest era el #TourSensePlàstic, però gairebé s’ha convertit en el Tour del plàstic, per tota la brossa que he vist abandonada a vorals i cunetes durant el meu trajecte. Necessitem solucions urgents ja a aquest desafiament”, ha declarat Gálvez a la seva arribada.

Precisament, aquestes solucions que vol impulsar Balears són les mateixes que Brussel·les està a punt d’aprovar en la seva Directiva contra els plàstics d’un sol ús, de manera que Gálvez ha lliurat els 10 tipus de residus a representants de l’Aliança Residu Zero que, el pròxim 4 de desembre, se’ls portaran al secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, juntament amb un missatge molt clar: “Les solucions que ens portin cap al Residu Zero estan a l’abast de la nostra mà, no perdem ni un segon per posar-les en marxa”.

 

Aquesta acció ha estat realitzat amb el suport econòmic de Beyond Plastic Med. El seu contingut és responsabilitat del GOB i no es pot considerar que reflexa la opinió de la Fundació Prince Albert II de Mónaco, de BeMed o dels seus fundadors
.

Tags: per una mar sense plàstics, SDDR

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents