Biodiversitat

El GOB aplaudeix el debloqueig en l’ampliació de Cabrera

El canvi de govern a Madrid ha estat clau per aconseguir que es deixi d’entrebancar la tramitació

La Ministra per a la Transició Ecològica ha anunciat avui, durant la seva visita al parc nacional marítimo-terrestre de l’arxipèlag de Cabrera, l’acollida positiva del l’executiu a la proposta del govern de les Illes Balears d’ampliació del parc nacional fins les 90.000 hectàrees.

Aquesta proposta, que compta amb el suport del parlament balear, havia entrat en via morta els darrers mesos de l’anterior executiu espanyol, davant un conflicte d’informes entre l’Institut Espanyol d’Oceanografia i de la Secretaria General de Pesca del Ministeri. Segons va argumentar el Ministeri, la proposta generaria greus perjudicis econòmics a la flota de palangre de Carboneras, Almeria, mentre les dades de l’IEO mostraven una repercussió molt baixa sobre l’activitat d’aquella flota. Més enllà d’aquesta situació, intuïm que també pressions d’altra índole poden haver contribuït els darrers mesos a la mala disposició de Madrid per ampliar el parc nacional.

Des del GOB celebram que ara el nou executiu hagi considerat positiva la proposta d’ampliació, i confiam que aviat li pugui donar el vist i plau en Consell de Ministres per tal d’avançar en la tramitació.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents