Biodiversitat

Nou intent de les associacions nàutiques per paralitzar el decret de protecció de posidònia, aquesta vegada de la mà del PP

Demà es discuteix al Parlament una moció que pretén aturar-ne la tramitació amb l’excusa de manca d’estudis suficients

 

El Partit Popular ha presentat al Parlament una moció relativa a la “política general del Govern en relació a la protecció de la posidònia”, que es discutirà demà. En el text es plantegen una sèrie de peticions al Govern, entre les que destaca la de “que no aprovi el Decret fins que no es disposi dels informes sobre la zonificació d’àrees de posidònia, així com també d’un informe complet de totes les amenaces de la posidònia”.

S’insta a que el Decret “tracti totes les amenaces per igual” i que “reguli altres perills que amenacen la posidònia, com els abocaments de depuradores i dessaladores”.

Justament aquests arguments i peticions són els que han utilitzat recentment les entitats nàutiques, presentant un informe realitzat per la consultora Tecnoambiente i finançat per la Asociación Española de Grandes Yates.

A la moció, es proposa instar el Govern a “que es continuïn realitzant les accions d’assessorament i informació iniciades a la passada Legislatura” (difusió de cartografia, campanya d’informació, etc).

Des del GOB lamentam aquest nou intent de paralitzar la tramitació del Decret, que en aquests moments es troba en la seva recta final.

Coincidim amb la necessitat d’envestir amb més prioritat i mitjans la correcció dels abocaments d’aigües residuals a la mar, però aquest motiu no pot esser l’excusa per no abordar urgentment problemàtiques tan importants com el fondeig sobre posidònia.

Recordem que recentment més de 200 científics, tècnics i especialistes en temes marins de 58 centres de recerca, organitzacions i associacions han reclamat una actuació urgent davant la greu pèrdua que any rere any sofreixen les nostres praderies. Els signants consideren que “entre les mesures urgents que consideren s’han d’adoptar, es troba l’impuls a l’aprovació sense més demora del decret de protecció de la posidònia, una eina normativa que facilitarà l’actuació, preventiva o reactiva, sobre una part important dels factors de degradació d’aquest hàbitat natural”.

La posició de les entitats nàutiques, intentant relativitzar l’impacte del fondeig sobre la posidònia, ens sembla greument irresponsable. Seria desitjable i exemplar que el sector abanderàs la protecció d’aquesta comunitat natural tan important, i sense dubte el decret que s’està tramitant en serà una bona eina. Lògicament s’ha de demandar igualment l’esmena per als altres impactes existents, per a la qual cosa el GOB està disposat a fer-ne front comú. La posició del PP, d’altra banda, no va més enllà de l’oportunisme.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents