Biodiversitat

El GOB denuncia la mort a trets de dos exemplars de becvermell a Maristany

Reiteram la necessitat de protecció de la zona humida

Avui dissabte, ornitòlegs del GOB han pogut observar com un caçador abatia a trets dos exemplars de becvermell (Netta rufina) a la zona humida de Maristany (Alcúdia).

El becvermell és una ànnera que es va extingir a principis del segle XX a les Balears, i fou reintroduïda a s’Albufera de Mallorca el 1991. Es tracta d’una espècie no caçable, i considerada amenaçada i vulnerable al Llibre vermell de les aus d’Espanya (Seo-Birdlife, 2004). Des de fa uns anys ha pogut establir una petita població reproductora a algunes zones humides de Mallorca i Menorca.

Davant els fets, els ornitòlegs del GOB han avisat els Agent de Medi Ambient i el Seprona, que han acudit per atendre la denúncia. Abordat el caçador, ja no portava al damunt els dos becvermells. Probablement ha detectat la presència dels agents de l’autoritat a la zona, i els ha amagat per evitar la sanció.

Des del GOB agraïm la ràpida intervenció dels AMA i del Seprona, que a hores d’ara recerquen per la zona per si fos possible localitzar els dos exemplars de becvermell morts.

Maristany té una importància excepcional per a les aus aquàtiques, algunes d’elles amenaçades. Per això des de l’any 2011 el GOB ha instat repetidament la Conselleria de Medi Ambient a que doti de protecció aquest espai, mitjançant la declaració d’una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Davant els fets d’avui, reclamam de bell nou i amb urgència la protecció de la zona humida per garantir la conservació de les poblacions d’aus aquàtiques.
 

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents