Territori i urbanisme

09.01.2015. El GOB sol·licita la paralització immediata de la construcció d’un xalet dins el Salobrar de Campos

Novament un àrea que compta amb la màxima protecció ambiental i urbanística és agredida per una obra il·legal. 

 

 

09.01.2015. El GOB sol·licita la paralització immediata de la construcció d’un xalet dins el Salobrar de Campos

Novament un àrea que compta amb la màxima protecció ambiental i urbanística és agredida per una obra il·legal.

______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

 

Ahir el GOB, via denúncia, va sol·licitar la paralització immediata de les obres que s’estan duen a terme dins una parcel·la del Salobrar de Campos al Seprona de la Guàrdia Civil, al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Campos.

 

Novament un àrea que compta amb la màxima protecció ambiental i urbanística és agredida per una obra il·legal. La parcel·la forma part de la Xarxa Natura 2000 i és LIC, ZEPA i ANEI.

 

El promotor de l’obra Sant Joan de la Font Santa, S.L va sol·licitar una llicència d’obra major per realitzar una reforma interior i un canvi parcial de la coberta d’unes runes localitzades a la parcel·la 45 del polígon 17 però el que estan fent és un habitatge de nova planta.

 

La realitat, és que s’ha esbucat el casetó (antigues runes) i s’ha reconstruït, fent-ne una imitació grollera, a uns 15-20 metres del lloc original. A aquest casetó s’hi ha adossat un habitatge de dues plantes i a més s’hi ha construït una piscina.

 

Disposam de fotografies aèries, fotografies de la zona de diversos anys, fitxa cadastral i testimonis de veïnats de la zona, que certifiquen que aquest emplaçament sols hi havia un casetó d’uns 19 m2 i un petit safareig De 15m2 encara visible.

 

L’impacte d’aquesta construcció sobre l’entorn és ben evident i visible des de molts de llocs, ja que es situa dins una planura molt freqüentada.

 

 

Segons el Pla Territorial de Mallorca i les Normes Subsidiàries de Campos la parcel·la esta classificada com a Sòl Rústic Protegit amb la figura d’ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès).

 

A més la parcel·la pertany a la Xarxa Natura 2000 de les Illes Balears. Concretament pertany a la fitxa ES0000037 Es Trenc-Salobrar de Campos i per tant es tracta d’un Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i d’una Zona d’Especial Protecció per les Aus (ZEPA).

 

Es demostra una vegada més la deixadesa de l’Ajuntament de Campos en la revisió de les obres dins sòl rústic. A més, ha estat l’Ajuntament qui ha concedit la llicència d’obra.

Tags: campos, salobrar de campos, urbanisme il.legal

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents