Residus

08.01.2015. La Plataforma No Volem ser el femer d’Europa duu la manifestació del proper dissabte al Consell de Mallorca

Avui, estava prevista la intervenció al Ple convocant a la societat a mobilitzar-se contra la importació de residus aquest dissabte a Alcúdia.

 

08.01.2015. La Plataforma No Volem ser el femer d’Europa duu la manifestació del proper dissabte al Consell de Mallorca

 

Avui, estava prevista la intervenció al Ple convocant a la societat a mobilitzar-se contra la importació de residus aquest dissabte a Alcúdia.

______________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Membres de la Plataforma No volem ser el femer d’Europa, han assistit avui al Ple del Consell de Mallorca en el que, inicialment estava previst tractar l’aprovació inicial de Pla Director Sectorial de Residus de Mallorca que consolida la importació de residus dins del model de gestió futur de residus a Mallorca.

 

A través del GOB, els membres tenien previst fer una intervenció per denunciar la campanya de mentides i falsedats amb la qual, políticament, s’ha avalat el negoci de l’empresa concessionària del servei públic de gestió de residus, TIRME, per damunt de l’interès general i malgrat admetre que el contracte que regeix aquesta concessió és un contracte “lesiu” per a l’administració i per tant, per a la societat.

 

El punt però, ha quedat finalment damunt de la taula, sense saber si s’acabarà discutint avui al Ple com a darrer punt de l’ordre del dia, o bé, s’haurà de dur a un proper ple. El motiu: un escrit que ahir matí PSOE i MES registraren per tal de deixar constància que no es podia fer l’aprovació inicial del Pla Director Sectorial de Residus perquè mancava l’ Estudi econòmic i financer i no hi havia tampoc informe d’intervenció.

 

Aquesta qüestió però, no és més que un tema formal, que no canviarà per res les intencions del Consell de dur endavant el Pla que acabarà consolidant la importació de residus, i la incineració com a màxima prioritat política en el futur de la gestió de residus de Mallorca malgrat el rebuig social generalitzat a aquesta manera de fer i intendre la política que sotmet, amb la importació de residus per a la incineració la dignitat i el territori, als interessos obscurs vinculats al negoci de la incineració.

 

Per tot això, i davant aquest nou Pla i davant l’evidència dels perjudicis que genera la importació de residus, que arriben actualment a través del Port d’Alcúdia, la Plataforma, a iniciativa de Moviment Alcudienc, i el GOB convoquen una manifestació per aquest proper dissabte 10 de gener de 2015 al Port d’Alcúdia. El punt de trobada serà l’inici del passeig peatonal on acaba la platja del port, i arribarà fins a les instal·lacions d’Autoritat Portuària, al moll comercial.

 

 

 

Tags: Importació de residus,, Incineració,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents