Territori i urbanisme

02.09.2014. El Front Comú en Defensa del Territori, deixa clar qui sóm, què denunciam i perquè i quins és l’objectiu bàsic: la mobilització.

El Front comú en Defensa del Territori es planta davant de la CAEB per denunciar el paper del sector empresarial en la degradació territorial i la precarietat laboral.

 

02.09.2014. El Front Comú en Defensa del Territori, deixa clar qui sóm, què denunciam i perquè i quin és l’objectiu bàsic: la mobilització.

El Front comú en Defensa del Territori es planta davant de la CAEB per denunciar el paper del sector empresarial en la degradació territorial i la precarietat laboral.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Membres del Front comú en defensa del Territori convocàrem en passat dissabte una roda de premsa davant de la patronal CAEB per a deixar clares les intencions del Front i advertir que apuntaran als responsables de l’actual model turístic i econòmic i de les conseqüències que aquest té pel territori i per les persones.

Qui som?

El Front Comú en defensa del Territori és una assemblea oberta a la ciutadania integrada per persones que acuden a títol individual on hi col·laboren col·lectius.

Què denunciam i per què?

Fa temps de dues setmanes el Front Comú en defensa del Territori tingué l’oportunitat de presentar-se a la societat a socaire d’una primera acció que volgué fer públics els continguts d’un model de gestió dels recursos territorials de Mallorca per part de la política oficial que degraden la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes i limiten l’ample ventall d’oportunitats del que disposarien les venidores generacions en un context d’hipotètica però necessària preservació dels béns naturals i culturals de l’illa.

La preocupació per les conseqüències no precisament beneficioses per a la societat que podrien derivar d’un escenari on aquesta hagi estat sostreta dels seus recursos i mitjans de vida com l’aigua i la terra fèrtil entre d’altres pel cercat i desitjat benefici empresarial d’uns pocs expressat sempre en termes econòmics és el lligam que comparteixen totes les persones que componen el Front Comú. Elles i moltes altres més volen posar l’accent en que el raonament dels empresaris en una rendibilitat immediata no reporta beneficis a llarg termini, és més, desposseeix el planeta dels béns sobre els quals es sustenta l’economia que ells mateixos s’entesten a fer créixer. Les contradiccions sobre les que s’assenta el model econòmic capitalista auguren poc recorregut al sistema tal i com el coneixem perquè els límits ecològics del planeta s’encarregaran de posar-li fre. De moment, la reacció a aquests límits per part de les societats industrialitzades ha estat la imposició de la guerra en els països amb recursos energètics i la precarietat laboral en països com el nostre. El Front Comú no desaprofitarà l’oportunitat d’assenyalar els responsables que han segrestat la nostra economia reduint-la al funcionament d’un únic sector –el de serveis lligat al turisme– i sotmeten els nostres recursos al perill de la desaparició per culpa de la connivència política que només atén els seus interessos –d’aquí el desplegament legislatiu que afavoreix una major depredació del sòl rústic i protegit per part d’activitats d’oci lligades al turisme–.

Com ho denunciarem?

Mitjançant accions que assenyalin els responsables que promouen convençudament el perllongament al llarg del temps d’un model contrari a la naturalesa i les persones que agonitza pel fet de succionar a la humanitat en una espiral creixent de tensió i desconfiança envers els líders polítics.

La base de les accions serà la mobilització de la ciutadania que senti fatiga per un model econòmic –basat en el nostre cas en el turisme– que ha obviat que l’estètica dels paisatges, la qualitat de les platges, les condicions de treball dignes, la modèstia en les infraestructures, etc. són uns principis rectors de la nostra dignitat com a poble i senti a la vegada que la rendibilitat en termes econòmics de la qual se n’aprofiten uns pocs no justifica de cap de les maneres la pèrdua d’aquest valors.

Per aquesta raó, som davant la CAEB, per donar a conèixer que una intensificació en els usos del sòl i dels recursos com certs empresaris promouen no deriva precisament en un benefici per al conjunt de la societat, ans al contrari, deriva en l’espoli dels serveis que la naturalesa ofereix a la humanitat per a que ella i altres espècies puguin desenvolupar-se de cara al futur com són la depuració d’aigües, la retenció del carboni, la producció d’oxigen, la retenció de l’erosió, etc.

Podeu veure el vídeo de la roda de premsa, aquí: https://www.youtube.com/watch?v=h61BnAd75Ew

Tags: Front comú en defensa del territori, Mallorca Cap Al Col·lapse

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents