Territori i urbanisme

07.08.2014. EL GOB demana que es denguin tots els permisos a l’empresa.

El GEN GOB d’Eivissa ja va denunciar al setembre de 2013 que l’associació Tursiops havia detectat d’airguns (prospeccions petroleres d’alt impacte ambiental) durant campanya de seguiment de població de catxalots des de la costa Est de Balears.

 

 

 

07.08.2014. EL GOB demana que es denguin tots els permisos a l’empresa.

El GEN GOB d’Eivissa ja va denunciar al setembre de 2013 que l’associació Tursiops havia detectat d’airguns (prospeccions petroleres d’alt impacte ambiental) durant campanya de seguiment de població de catxalots des de la costa Est de Balears.

______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Després de que el President escenifiqués davant del Rei la seva preocupació per les prospeccions petrolieres, un rotatiu ha tret avui informació relativa al coneixement i ocultació per part del Govern de les Illes de que al 2013 ja s’havien realitzat prospeccions sísmiques de gran impacte al mar Balear

 

La hipocresia i manipulació de Bauzá.

 

Bauzá fingeix preocupació per l’impacte de les prospeccions de recerca de petroli i per al turisme, no pel medi ambient que no li importa en absolut, i així queda palès per la normativa impulsada aquesta legislatura que atempta directament contra la conservació del nostre patrimoni natural, que és el principal atractiu turístic: amnisties urbanístiques al sol rústic, declaracions d’interès autonòmic a projectes urbanístics altament impactants com Canyamel i Sa Ràpita, via lliure a la construcció d’un nou centre comercial a la darrera zona humida de Palma (ses Fontanelles), possibilitat de projectes urbanístics dins espais naturals, retalls importants en la conservació i gestió dels parcs i reserves naturals, … la llista és molt llarga.

 

Entenem que per al president és fàcil alinear-se contra les prospeccions davant l’evident sensibilitat i preocupació del sector hoteler per les possibles amenaces d’aquests projectes, i per això Bauzá no ha desaprofitat l’ocasió de tenir un titular amb el rei. però hem de recordar que aquí, tornant al símil del petroli, el recurs no renovable que està en risc no és el turisme, sinó el medi ambient.

 

El GOB demana que es deneguin tots els permisos a l’empresa.

 

Per altra banda, és evident la complicitat del govern estatal amb les empreses petrolíeres. Ara és l’hora idò, que el Govern Bauzà, demostri el seu compromís (encara que sigui intencionadament per interessos partidistes) i s’enfronti amb Madrid, exigint responsabilitats i la denegació de tots els permisos a la companyia que, malgrat els advertiments i sense autorització, ha realitzat ja aquestes operacions.

 

Per la nostra banda, i davant l’evidència d’afectació de la població de rorcuals, d’acord amb el que diuen els propis informes del Govern, emprendrem accions de denúncia davant de la CE i la UICN per intentar que siguin els organismes internacionals (davant l’absoluta complicitat del govern de l’Estat amb les petroleres), els qui exigeixin la protecció dels hàbitats de especies vulnerables, protecció proposada per aquests mateixos organismes.

 

Tags: prospeccions petrolieres

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents