Territori i urbanisme

10.07.2014. El GOB denuncia els guanys especulatius per als infractors derivat de l’amnistia urbanística.

Denuncia els interessos partidistes que s’amaguen darrera l’aplicació de l’amnistia, i la conseqüent aprovació avui per part del Consell de l’amnistia impulsada pel Conseller Company.

 

 

10.07.2014. El GOB denuncia els guanys especulatius per als infractors derivat de l’amnistia urbanística.

Denuncia els interessos partidistes que s’amaguen darrera l’aplicació de l’amnistia, i la conseqüent aprovació avui per part del Consell de l’amnistia impulsada pel Conseller Company.

_____________________________________________________________________________________________________________________ 

 

El GOB s’ha posicionat des del principi contrari i crític a l’amnistia de les edificacions il·legals en sòl rústic impulsada pel Conseller Gabriel Company a través de l’aprovació de la Llei del sòl.

 

Precisament, en contra d’aquesta i d’altres qüestions que afecten a les competències urbanístiques municipals i insulars, el GOB ha promogut una moció municipal per tal que els Ajuntament renunciessin a l’aplicació de l’amnistia generalitzada i que per contra, facin un esforç en l’aplicació de la disciplina urbanística.

 

En contra d’aquesta amnisitia, compartim les declaracions fetes pel GOB Menorca en el sentit que a principi de la legislatura, aquest equip de govern va fer molta bandera del que anomenava “seguretat jurídica”, a fi de poder animar l’economia de l’illa. Però les actuacions que s’estan fent van just en sentit contrari i mostren una deriva que està acabant amb les garanties dels interessos generals.

 

Efectivament, la gent que no ha respectat les lleis, que no ha pagat impostos, que no ha contractat professionals i que ha contribuït a la “rururbanització” (urbanització de l’espai rural) amb conseqüències directes sobre els recursos naturals (com per exemple, la contaminació d’aqüífers per la no disposició de fosses sèptiques), ara veurà com el govern insular li atorga el premi de la legalització.

 

Els principals efectes de la legalització

Els principals efectes de la legalització anunciada són els guanys especulatius per als infractors i incredulitat per als que respecten la llei, ja que la legalització augmenta considerablement el valor de mercat de l’habitatge:

1. podran vendre la finca amb més facilitat i a un preu major;

2. permetrà donar la propietat en garantia de préstecs hipotecaris i per tant accedir a finançament

3. podrà fer reformes, millores i ampliacions

 

 

El GOB reclama compromís ajuntaments amb la disciplina urbanística.

El GOB reclama davant això, un posicionament valent dels Ajuntament en l’aplicació de la disciplina ubanística i la justícia social i una insubmissió al compliment de la Llei davant aquest despropòsit impulsat via llei pel Conseller Gabriel Company. Els partits polítics demostrarien així vertaderament el seu compromís amb la protecció del territori i el compliment de la disciplina urbanística més enllà del discurs que restarà buit de contingut si decideixen acatar i impulsar l’amnistia.

 

Tags: Amnistia urbanística, consell de Mallorca, llei del sol, Mallorca Cap Al Col·lapse

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents