Residus

10.05.2014. Ni d’Irlanda ni d’enlloc: NO volem ser el femer d’Europa.

La plataforma NO volem ser el femer d’Europa aprofita el Dia d’acció global “Lets clean-up Europe” per a exigir la paralització de la importació de residus i el tancament de la incineradora.

 

 

 

10.05.2014. Ni d’Irlanda ni d’enlloc: NO volem ser el femer d’Europa.

 

La plataforma NO volem ser el femer d’Europa aprofita el Dia d’acció global “Lets clean-up Europe” per a exigir la paralització de la importació de residus i el tancament de la incineradora.

____________________________________________________________________________________ 

 

La plataforma ha convocat una acció simbòlica de neteja d’un abocador situat als voltants de Son Reus, per exigir una política de residus, responsable, sostenible i eficient. Per la Plataforma, l’existència d’aquests abocaments incontrolats és fruit d’una nefasta política de gestió de residus que transmet la idea als ciutadans que tanmateix quan millor gestionem els nostres residus, més haurem de pagar, i que a més, per molt bé que ho facem continuarem mantenint per força entre tots i amb els nostres dobler, una macroincineradora que no necessitam però que en comptes de tancar, mantenim viva i funcionant, encara que això implica la necessitat d’importar residus europeus per donar-li menjar.

 

Una acció amb ressò a tot Europa.

La Plataforma ha aprofitat el Dia d’Acció global “Let’s Clean Up Europe”, precisament perquè aquest dia, es faran accions arreu d’Europa i perquè el ressò del que es faci aquí arribarà a les altes instàncies europees, deixant en evidència la nefasta política de residus que tenim a Mallorca, que perpetua i prioritza la incineració a costa de les butxaques i la salud dels ciutadans d’aquí, i fa malbé la imatge de Mallorca com a destinació turística – com ja ho han manifestat diaris alemanys que en el seu moment es feren ressò de la importació de residus impulsada pel PP al Consell de Mallorca. Tot això, per garantir així la continuïtat de la incineradora i dels beneficis a l’empresa concessionària TIRME.

 

Ara que venen eleccions europees, exigim compromís polític.

Precisament, aprofitant les setmanes prèvies a les eleccions, feim arribar el nostre clam a les altes instàncies europees, posant en evidència la perversa i nefasta política de gestió de residus impulsada des del Consell de Mallorca i sol·licitam a més el compromís de totes les forces polítiques a revertir aquesta situació. Concretament demanam:

 

 

  1. Una política de gestió de residus sostenible, eficaç i eficient que prioritzi la prevenció i minimització de la generació de residus, i aposti vertaderament pel reciclatge i la reutilització de residus, una realitat compromesa per l’interès concret de la concessionària i la complicitat política de mantenir una infrastructura sobredimensionada que no necessitam, a costa fins i tot d’importar residus de fora.
  2. El tancament de la incineradora de Son Reus. Una política real amb aquestes premisses evitaria la necessitat de mantenir aquest monstre i evitar els perjudicis que genera a la salud i la qualitat de vida de la ciutadania.

 

 

 Més informació del Clean up Day a: http://www.ewwr.eu/ca/lets-clean-up-europe-cat

Podeu veure més fotos de l’acció d’avui a:

http://novolemserelfemerdeuropa.wordpress.com/2014/05/10/gracies-mes-de-1000-kg-de-residus-recollits-en-el-clean-up-day/

Tags: Importació de residus,, Incineració,, Let's Clean-up Europe, Mallorca Cap Al Col·lapse, No volem ser el femer d'Europa, residus

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents