01.04.2014. AVUI COM FA 15 ANYS, AUTOPISTA NO!!!

El GOB inicia campanya contra l’autopista de Llucmajor – Campos

Adverteix dels impactes inassumibles i manca de justificació del projecte d’autopista, disfressada de desdoblament, entre Llucmajor i Campos.

 

 

 

01.04.2014. AVUI COM FA 15 ANYS, AUTOPISTA NO!!!

 

 

El GOB inicia campanya contra l’autopista de Llucmajor – Campos

Adverteix dels impactes inassumibles i manca de justificació del projecte d’autopista, disfressada de desdoblament, entre Llucmajor i Campos.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

El GOB inicia una campanya contra l’autopista de Llucmajor-Campos, actualment en exposició pública, impulsada pel Consell de Mallorca i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Campos.

 

Impactes inassumibles

L’impacte mediambiental del projecte és crític i afecta molt negativament el patrimoni paisatgístic, natural i etnològic del sòl rústic entre Campos i Llucmajor, més concretament:

 

  • Es preveuen arrasar més de 51 hectàrees
  • El projecte contempla amplades de 50 m i a certs indrets de 80, 100 i 350 m d’ample
  • S’expropiaran 209 finques
  • Tomaran 18 edificacions, de les quals 2 són primer habitatge
  • Es veuran afectats diferents elements catalogats (barraques de roter, safareig, avencs…)
  • Afectarà a terres de cultiu, petits pinars i zones de garriga
  • S’extrauran 177.000 metres cúbics de terra
  • Es desfiguraran altres zones per la gran necessitat d’àrids

 

 

Es tracta doncs d’un impacte inassumible. Les mesures correctores i preventives proposades per a evitar o reduir afeccions no són eficaces.

 

Manca de justificació i pressupost desorbitat.

La memòria del projecte parla d’un “decreixement constant” del trànsit a aquesta via fins el 2027. Per tant, no es justifica de cap manera la necessitat d’aquesta macro-infrastructura. La memòria parla d’un ridícul increment d’un 1% del trànsit entre el 2013 i 2016. Aquest augment s’aconsegueix afegint un 10% de trànsit que generaria l’autopista una vegada construïda, el que és un engany. Atenent aquestes perspectives, és injustificada la inversió i l’impacte d’aquesta obra que parteix d’un pressupost de 45 milions d’euros que es podrien destinar a sanitat, educació o serveis socials.

 

Engany

Es tracta d’una autopista i no un desdoblament. Les característiques del projecte corresponen a una autopista i no un desdoblament, tant pel que fa al consum de territori, com a la tipologia de la via. L’única característica per la qual es pot considerar desdoblament és per la limitació de velocitat a 100km/hora i la distància entre carrils, a part d’això no es tracta d’un desdoblament sinó d’una autopista

 

Accions

– campanya d’al·legacions individuals. De l’1 al 12 d’abril. Podeu trobar el model d’al·legacions aquí 

– al·legacions d’entitats

– difusió impactes

– xerrada a Campos i Llucmajor

 

Nou període d’exposició pública

El GOB sol·licitarà que, davant la importància de la infraestructura plantejada, el rebuig social que generà en el seu moment, ara fa 15 anys – amb una intensa campanya de mobilització social que va aconseguir l’aturada del projecte el 1999, amb prop de 25.000 al·legacions – i els impactes que generarà, és imprescindible un procés d’exposició pública i debat ciutadà extens, obert, participatiu i transparent. Per això sol·licita que s’allargui el termini d’exposició pública.

 

Més informació: http://contrainfo.cat/temes/ecologia/ara-com-fa-15-anys-autopista-no/

Tags: Autopista Llucmajor Campos, carreteres, Mallorca Cap Al Col·lapse

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents