Residus

03.10.2013. El GOB adverteix que importar fems no abaixarà la tarifa.

La importació de fems és una estafa, injustificada i injustificable..

 

 

 

03.10.2013. El GOB adverteix que importar fems no abaixarà la tarifa.

La importació de fems és una estafa, injustificada i injustificable..

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Davant la notícia de que avui anirà a Comissió Informativa el vistiplau d’importar residus de Roma, Sabadell i Molins de Rei, el GOB adverteix que aquesta importació no pot ser de cap manera autoritzada pel Consell de Mallorca i demana que no vagi dijous a la corresponent Junta de Govern per a donar-hi el vistiplau definitiu.

 

El motiu és que la importació de residus és una estafa al ciutadà. El que havia de ser “el miracle” per permetre abaixar la tarifa del tractament de residus a Mallorca, resulta que només implica una reducció de 13 €/tona a una tarifa proposada per TIRME per l’any 2014 que suposa un increment de prop de 50€.

 

La tarifa per l’any 2014 no ha estat exposada al públic ni aprovada encara per part del Consell i hi ha un compromís de la Consellera de no autoritzar importació de residus a no ser que TIRME garanteixi mantenir o abaixar tarifa, tal i com ens va manifestar la Consellera a la darrera reunió de la Mesa Específica en matèria de revisió normativa i contractualde la gestió de residus, del passat dijous 25 de setembre. Aquest compromís, només amb la importació de residus és impossible.

 

Tenim constància de que s’estan cercant fórmules per reduir o congelar tarifa i que TIRME ha presentat una nova proposta, però aquesta no ha estat ni debatuda, ni pulicada ni aprovada i per tant, el GOB fa pública la seva petició de descartar la importació de residus dins del ventall de solucions que es pretenen adoptar:

 

  • en primer lloc, per l’engany que suposa pels ciutadans el fet que “venessin” la importació de residus com la única opció per a reduir tarifa quan saben del cert, TIRME i Consell, que això és impossible
  • perquè només 13€ de rebaixa de tarifa sobre una tarifa de 134€ que s’aconsegueix amb la importació de residus, no justifica una operació d’aquesta magnitud amb els costos ambientals i socials que representa.
  • En segon lloc perquè les instal·lacions del servei públic insularitzat de gestió de residus, hauria de servir estrictament per tractar els residus generats a la Illa. Amb la importació de residus, s’obri la porta a residus de fora incrementant els costos ambientals i de salud per a la població de les illes balears, per a benefici única i exclusivament de TIRME.

 

Recordem a més, que hi ha molts altres motius per oposar-se a la importació de residus. Una operació que ha mobilitzat una gran part de la societat en contra. Així ha quedat palès en el suport de la campanya NO volem ser el femer d’Europa, activa des de l’anunci de la intenció d’importar residus a Mallorca.

Més informació de la campanya a : http://novolemserelfemerdeuropa.wordpress.com/

Vos recomenam a més, el comunicat: TIRME és una estafa

 

Tags: Importació de residus,, Tirme,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents