Territori i urbanisme

27/06/2013. El GOB denuncia que Porreres consolida il·legalitats en el sòl rústic per usos industrials aplicant la Llei Company.

En les al·legacions presentades pel GOB a la revisió de les NNSS de Porreres, denuncien que en una aplicació qüestionable de la Llei Company l’Ajuntament preten reclassificar més de 37.000m2 de sòl rústic com a sòl urbà industrial.

 

 

 

27/06/2013. El GOB denuncia que Porreres consolida il·legalitats en el sòl rústic per usos industrials aplicant la Llei Company.

En les al·legacions presentades pel GOB a la revisió de les NNSS de Porreres, denuncien que en una aplicació qüestionable de la Llei Company l’Ajuntament preten reclassificar més de 37.000m2 de sòl rústic com a sòl urbà industrial.

_________________________________________________________________________________________

Les primeres conseqüències de la Llei Company sobre el sòl rústic

L’Ajuntament de Porreres entèn que en aplicació de la Disposició Addicional 1a. de la Llei 7/2012, es considerin justificades la classificació com a sól industrial de parcel·les ocupades ja en l’actualitat per a activitats industrials. Vegent la ubicació d’algunes d’aquestes parcel·les, entenem que no poden considerar-se integrades dins de la trama urbana del nucli de Porreres.

És el cas de:

 

  • la modificació núm. 11 : classificació com a sòl urbà d’una parcel.la classificada actualment coma a sòl rústic d’una superfície de 2.779m2
  • la modificació núm. 3: classifica com a sòl industrial una parcel·la de 1.831m2 situada al camí de s’Escorxador, a l’oest del nucli urbà.
  • la modificació núm. 6: classifica com a sòl industrial una parcel·la de 3.091m2 situada al carrer de la Sala, a la sortida cap a Felanitx.
  • la modificació núm. 10: classifica com a sòl industrial una parcel·la de 19.033m2, classificada actualment com a Sòl Rústic de Règim General (SRG) pel PTM, situada a la confluència entre la carretera de Campos i la carretera de Montision
  • la modificació num.17: classifica com a sòl industrial una parcel·la situada a la carretera de Campos, a l’altura de Can Gurió i l’Hort de sa Torre. El PTM qualifica aquesta terrenys, de 10.572m2 de superfície, com a sòl rústic de règim general (SRG).

 

 

En total, 37.306m2 de sòl rústic on s’hi han desenvolupat activitats industrials il·legals que passen a ser industrials per “consolidació”.

 

Excés de sòl industrial

Al juny de 2007 el GOB ja va presentar al·legacions a les NNSS de Porreres sol·licitant ladesclassificació de la segona fase del sector urbanitzable industrial i de serveis de sa Creu( 42.593m2) per considerar que l’oferta de la primera fase (82.857m2) era suficient per a les demandes del poble.

Aquesta al·legació va ser denegada per l’Ajuntament i ara, a més, reclassifiquen 37,036m2 nous de sòl industrial. És evident que Porreres té un excés de sòl industrial i per aquest motiu i encara amb més justificació, reiteram la petició de desclassificació de la 2ona fase o polígon de 42.593 m2 de sòl apte per a la urbanització industrial i la seva qualificació a les normes subsidiàries de Porreres com a sòl rústic.

Dia 5 de maig de 2007 l’Ajuntament de Porreres va aprovar provisionalment el Pla Parcial corresponent a la primera fase o polígon de 82.857 m2 i resta encara per desenvolupar la segona fase, més propera al nucli urbà de Porreres.

Cal tenir en compte que el plantejament del Pla Territorial de Mallorca és limitar en els municipis de menys de 15.000 habitants el desenvolupament de nou sou industrial.

Tags: Llei Company,, NNSS, Porreres

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents