Residus

06/05/2013. El GOB llança el vídeo “TIRME: waste import fraud” a través del portal Mallorcablackout

Davant l’anunci del Consell de Mallorca de reprendre la importació de residus al setembre, el GOB i la Plataforma NO volem ser el femer d’Europa continuen amb la campanya de denuncia internacional del conflicte. 

 

 

06/05/2013. El GOB llança el vídeo “TIRME: waste import fraud” a través del portal Mallorcablackout

Davant l’anunci del Consell de Mallorca de reprendre la importació de residus al setembre, el GOB i la Plataforma NO volem ser el femer d’Europa continuen amb la campanya de denuncia internacional del conflicte.

_________________________________________________________________________________________

 

Aquest passat divendres el Consell de Mallorca va anunciar en roda de premsa l’intenció de reprendre la importació de fems el setembre.

 

Des del col·lectiu NO volem ser el femer d’Europa no hem aturat ni un moment de fer campanya perquè la paralització temporal fos efectivament una paralització definitiva. Els arguments sobren i per això continuam fent campanya al carrer i també continuam la campanya de denúncia internacional d’aquest conflicte que genera molt interès entre els mitjans de premsa estrangers que veuen, escandalitzats, l’estafa a la que ens té sotmesos TIRME amb la complicitat política del Consell de Mallorca.

 

Alguns exemples del ressò a la premsa estrangera 

D’ençà que esclatà el conflicte són molts els mitjans estrangers que s’han interessat pel tema i que en conèixer la realitat, s’interessen en fer un reportatge més complet de la problemàtica de la gestió dels residus a Mallorca sotmès a la incineració i que ens allunya i molt, de la gestió dels residus a països com alemanya, què també compten amb la incineració però com a darrer recurs en la jerarquia del tractament de residus, en la qual la prevenció, el reciclatge i la reutilització són les prioritats, a diferència d’aquí on la prioritat és incinerar, costi el que costi, i sigui el que sigui:

 

Die Spiegel

http://www.spiegel.de/reise/europa/mallorca-startet-muellimport-einwohner-und-umweltschuetzer-protestieren-a-877327.html

N-tv:

http://www.n-tv.de/mediathek/sendungen/auslandsreport/Muellimporte-sorgen-fuer-Unfrieden-article10498411.html

New Mallorca:

http://newmallorca.bee2b.de/wp-content/uploads/2013/05/Mai-22-web.pdf

The telegrapgh

http://my.telegraph.co.uk/expat/annanicholas/10149261/majorcan-politicians-in-bad-odour-over-imported-waste/

 

 

El Consell continua, nosaltres també

 

Davant el cas omís als milers d’al·legacions que es varen presentar contra la modificació del contracte amb TIRME per a possibilitar-li la importació de residus, el cas omís a les opinions i manifestacions contràries al carrer i al ressò negatiu del projecte d’importació de residus a la premsa internacional que afecta molt negativament la nostra imatge turística, la plataforma NO volem ser el femer d’Europa continuarà la campanya al carrer amb més xerrades, recollida de firmes, recerca d’aliances, denúncia internacional i campanya d’informació al carrer per a turistes i residents a Mallorca.

 

Perquè tot això sigui possible, necessitam el suport social. Si vols donar suport a aquesta campanya i evitar que Mallorca es converteixi en el femer d’Europa, suma’t al GOB i fes-te soci!

 

 

TIRME: Waste import fraud

Aprofitant la plataforma Mallorcablackout, el GOB llança avui un vídeo de denúncia que esperam que corri per les xarxes i tengui ressò entre els turistes, visitants i premsa que segueix l’actualitat ambiental i territorial de Mallorca a través del portal de la campanya Mallorca Blackout.

 

Aquesta campanya va ser llançada amb el suport de Miquel Barceló i va ser presentada en el previ de la Fira ITB a Berlín amb l’objectiu de mantenir un portal actiu i viu d’informació en anglès i alemany dels conflictes ambientals més greus a Mallorca, entre els quals, l’estafa de la importació de residus i del servei públic de gestió de residus amb el que TIRME i Consell, han hipotecat el futur de Mallorca.

 

El vídeo “TIRME:waste import fraud” denúncia els interessos que s’amaguen rera la importació de residus i de TIRME i serveix per a tenir una idea de la perversió que s’amaga darrera la inversió de la incineradora i la gestió dels interessos actuals que marquen la nefasta gestió de residus que es fa avui a Mallorca.

 

Podeu trobar el vídeo a:

http://www.gobmallorca.com/waste-fraud-import-video-de.html

 

Tags: Importació de residus,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents