Territori i urbanisme

09/08/2012. El GOB al·lega de nou les NS de Santanyí en contra dels polígons industrials injustificats i l’edificació litoral.

Cala Figuera i Cala d’Or continuen en el punt de mira del GOB.

 

 

09/08/2012. El GOB al·lega de nou les NS de Santanyí en contra dels polígons industrials injustificats i l’edificació litoral.

Cala Figuera i Cala d’Or continuen en el punt de mira del GOB.

_________________________________________________________________________________________

EL GOB va presentar ahir al·legacions a les NNSS de Santanyí, després de que l’Ajuntament hagi hagut de tornar a posar-les al públic després que a l’agost passat fes l’aprovació de la revisió sense el catàleg de patrimoni ni l’Informe de Sostenibilitat Ambiental incomplint la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d’Avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques de les Illes Balears i la Llei 12/1998, de 21 de desembre de Patrimoni Històric.

Malgrat algunes de les al·legacions presentades han estat acceptades per part de l’equip redactor, el GOB insisteix en diversos aspectes fonamentals que considera no resolts en la resposta a les al·legacions per part de l’ajuntament.

Cala Figuera – Caló de’n Boira. Tot i que la nova revisió desisteix d’intentar ordenar aquest sòl urbà i torna a plantejar la necessitat de redactar un pla especial per a fer-ho, insistim en que l’objectiu del pla especial ha de ser la protecció del paisatge i ambient típic i ordenació de conjunts arquitectònics per ordenar i regular urbanísticament la zona, tal i com preveien les NNSS vigents (1985) recuperant la intencionalitat de protecció paisatgística atenent les característiques de la zona: forta topografia, gran massa arbòria, etc

 

Cala d’Or. No es justifica la proposa la creació de dos nous polígons industrials i de serveis que es manté en la revisió. El GOB insisteix que havent-hi sòl urbà que pot assumir les activitats que es proposen en aquests polígons, no queda per res justificada la seva creació. Aquests a més, indueixen el creixement urbà més enllà de la variant i afecten la zona arqueològica de Ses Roquisses que té actualment incoat un expedient de BIC.

En les al·legacions es consideren altres aspectes importants per a contenir l’expansió urbanística del municipi i el manteniment del seu caràcter.

 

Podeu consulta les al·legacions completes aquí

 

 

Tags: cala d'or, cala figuera, Felanitx,, santanyi, urbanisme

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents