Custòdia del territori

11/06/2012 El GOB impulsa un nou refugi de fauna a Son Artigues

24 noves hectàrees sense caça, als municipis de Porreres i Felanitx

 

11/06/2012 El GOB impulsa un nou refugi de fauna a Son Artigues

24 noves hectàrees sense caça, als municipis de Porreres i Felanitx


 

El GOB continua amb el seu programa de suport a la declaració de refugis de fauna per part de propietaris de finques que no volen que s’hi caci. Fa pocs dies el Consell de Mallorca ha emès la resolució de declaració del nou refugi a la finca de Son Artigues, a cavall entre els municipis de Porreres i Felanitx.

El nou refugi té una extensió de 24 hectàrees, i està integrat per terrenys agrícoles de secà.

 

Localització del nou refugi de fauna de Son Artigues

 

La prohibició de la caça en aquesta finca permetrà la recuperació de la seva fauna, tant de la cinegètica (que no es podrà caçar) com de la no cinegètica (que es veurà afavorida per la millora en les condicions de tranquil·litat).

La pràctica de la caça és una activitat amb unes implicacions ambientals importants en el nostre territori, ja que és poca la superfície forestal i rural on no es pot caçar (alguns parcs naturals, penya-segats costaners i refugis de fauna) i d’altra banda el nombre de practicants és molt elevat (més de 26.000 llicències, d’elles més de 21.000 a Mallorca).

Amb aquest panorama, d’alta pressió cinegètica i pocs indrets on no es caça, la figura del refugi de fauna sembla una bona eina per facilitar indrets on les espècies cinegètiques puguin viure tranquil·les. Ja són més de 50 els refugis de fauna declarats a Mallorca, la majoria promoguts pels propietaris amb la col·laboració del GOB.

 

Més informació sobre refugis de fauna a

http://www.gobmallorca.com/refugis/index.htm

 

 

 

Tags: Caça, Felanitx,, Porreres, refugis de fauna, son artigues

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents