El GOB

15/05/2012 Delgado, Company i Sagreras, premis Ciment del GOB

El passat diumenge es va celebrar el dinar anual de l’entitat, en el decurs del qual s’atorgaren els premis Alzina i Ciment

15/05/2012 Delgado, Company i Sagreras, premis Ciment del GOB

El passat diumenge es va celebrar el dinar anual de l’entitat, en el decurs del qual s’atorgaren els premis Alzina i Ciment


Diumenge va tenir lloc la trobada i dinar anual de socis del GOB-Mallorca. Enguany aquest acte es va celebrar a la Trapa, espai natural propietat del GOB, per tal de poder explicar als socis les millores realitzades en els darrers anys i comentar allà mateix la situació actual després de l’acord entre Consell de Mallorca i GOB per rescindir el conveni que es va signar l’any 1997 per fer-hi un refugi de la ruta de pedra en sec. La pràctica paralització des de fa anys de les actuacions de l’esmentat conveni i la manca de perspectives d’activació a curt termini han fet aconsellable aquesta decisió. [1]

En el decurs de la trobada es lliuraren els premis Alzina atorgats l’any 2011, corresponents a l’Associació de Varietats Locals de les Illes Balears, l’Ermità Benet i Massa Crítica.

Imatge dels premiats en la passada edició, recollint les Alzines. Foto: B.Perelló/GOB

Posteriorment els socis assistents votaren per atorgar els premis Alzina i Ciment d’enguany. Ens guardons varen correspondre a:

Premis Alzina

Ràdio i Televisió de Mallorca.- Entre el maig de 2006 i el desembre de 2011 aquest ens públic va fer arribar als ciutadans de Mallorca informació propera, de bona qualitat i compromesa amb el nostre patrimoni natural i cultural. Programes com Cròniques o l’Aguait han fet història en la televisió de les Illes, i la veu del GOB a Ona Mallorca fou habitual.

Som Energia.- Constituïda l’any 2010, és una cooperativa sense ànim de lucre comercia-litzadora d’energia 100% renovable certificada. En el futur pretén impulsar projectes propis de generació d’energia neta. El seu objectiu és canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable.

Gadma.- El Grup d’Amics en Defensa del Medi Ambient du a terme des de fa molts anys diverses línies de feina per la conservació del patrimoni natural i rural de Mallorca. Podem destacar les seva intensa tasca en la neteja i recuperació de torrents mitjançant la participació d’un important grup de voluntaris, i la seva reivindicació d’obertura d’alguns camins públics que han estat tancats.

Premis Ciment

Carlos Delgado.- Conseller de Turisme, per l’impuls a la proposta de Llei General Turística i les seves declaracions al respecte, que manifesten el seu interès de sotmetre el territori als interessos vinculats als mercats i als inversors privats. I per la seva influència en les polítiques del Govern amb un menyspreu absolut a tot el que sigui conservació del patrimoni natural i cultural.

Gabriel Company.- Conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori. Impulsor del Decret-llei que ha facilitat un panorama de desgovern urbanístic sense precedents: l’obertura del sòl rústic a l’especulació i el vistiplau a la urbanització d’espais fins ara protegits. Responsable igualment de l’aturada de les obres del tren fins a Artà i la reducció de freqüències i línies de transport públic.

Sebastià Sagreras.- Batle de Campos, per la seva defensa de la construcció d’un complex turístic a Son Durí, Sa Ràpita. Utilitza arguments falsos i populistes per justificar una macro-operació urbanística especulativa que pot tenir greus conseqüències per a la conservació de l’ANEI d’es Trenc-Salobrar de Campos.

—–

[1] http://www.gobmallorca.com/notes-informatives/la-trapa/391-09032012-gob-i-consell-de-mallorca-rescindeixen-el-conveni-per-habilitar-el-refugi-de-la-trapa.html

Tags: camins publics, campos, carlos delgado, decret-llei 2/2012, es trenc, gabriel company, gadma, llei general turistica, mobilitat, premis alzina i ciment, rtvm, sa rapita, sebastia sagreras, som energia, son Duri, tren

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents